Local

Compania Renault vrea să furnizeze autoturisme la Centrul Militar Zonal Iași! Contractul are o valoare de 30.000 de euro

Publicat: 04 oct. 2021
Sediul Centrului Militar Zonal din Iași
Consiliu Județean Iași dotează Centrul Militar cu autoturisme

Noi achiziții sunt anunțate de Consiliul Județean Iași. Centrul Militar Zonal va primi două autoturisme pentru deplasarea angajaților. La procedură s-a prezentat o singură societate: Renault Commercial Roumanie SRL. Oferta a intrat în etapa de evaluare

Consiliul Județean (CJ) Iași anunță noi achiziții în cadrul programului anual. Recent, a fost lansată licitația pentru achiziția unui număr de două autoturisme ce urmează să fie exploatate de Centrul Militar Zonal Iași. Valoarea estimată a contractului este de 167.008 lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. Oferta a intrat în etapa de evaluare. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,5 miliarde lei, profit de 8,2 milioane lei, datorii de 393,6 milioane lei, cu un număr de 174 de angajați.

„La livrare, autoturismul va îndeplini toate condițiile impuse de legislația în vigoare pentru admiterea în circulație pe drumurile publice. Autoturismul și echipamentele vor fi noi, fără a fi utilizate anterior, fără să fi avut alți proprietari anteriori. Livrarea autovehiculului se va efectua în cel mult 30 de zile de la data încheierii contractului la Consiliul Județean Iași. La livrare, autoturismul va fi însoțit, în mod gratuit, de prescripțiile tehnice, instrucțiunile de exploatare și întreținere. La livrare, producătorul va distribui un manual de reparații, cu explicațiile codurilor de eroare afișate la bordul autoturismului precum și un catalog cu piese de schimb și accesorii, respectiv codul acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Și Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad a lansat o licitație similară.

Autoritatea contractantă a solicitat mai multe dotări pentru loturile de mașini

Conform documentației, primul lot al licitației se referă la achiziția unui autoturism din categoria M1 – ce se referă la vechicule pentru transport persone cu cel mult opt locuri în afară de scaunul șoferului. Motorul trebuie să aibă o capacitate cilindrică de 1.500 de centimetri cubi, cu nivel de poluare de minimum Euro 6. Totodată, urmează să fie furnizat alt autoturism cu o capacitate de 5 locuri, motor de 1.500 de centimetri cubi și normă de poluare Euro 6.

„Dotări: minimum cu acționare manuală, airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasageri față, scaun șofer cu reglare atât lombar, cât și pe înălțime, volan reglabil pe înălțime și adâncime, cotieră centrală față, sistem de degivrare / dezaburire parbriz, sistem extern de spălare a parbrizului, geamuri electrice: minimum față, funcție ECO – mode”, sunt câteva dintre detaliile tehnice ce trebuie respectate de furnizori.

Poliția de Frontieră cheltuie cu autovehiculele aproape 130.000 de euro

Totodată, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a finalizat licitația pentru furnizarea unor servicii de reparare și de întreținere a automobilelor, autovehiculelor si a echipamentelor conexe. Prevederea bugetară a licitației este de 648.000 lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte pentru sediile din regiunea Moldovei. La Iași, contractul a fost câștigat de societatea Service DN28 SRL, controlată de Mihai Lăzărescu, patronul Autocenter. Valoarea finală a contractului este de 150.000 de lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. În anul 2020, DN28 Service SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 758.835 lei, profit de 82.841 lei, cu un număr de doi angajați. În parcul auto ITPF, la nivel regional, se află un număr de 490 de autovehicule, printre care următoarele mărci: Wolkswagen, Scania, Nissan, Dacia, Mitsubishi etc.

Adauga un comentariu