Titlurile zilei

Compania Telekom România șantajează dezvoltatorii imobiliari din Iași! Le bagă pe gât cele mai scumpe contracte. Imagini revoltătoare cu modul de lucru al angajaților – FOTO

Publicat: 07 oct. 2020
Compania Telekom România refuză să mute un stâlp aflat la intrarea unui șantier de pe Aleea Sadoveanu, deschis de către dezvoltatorul Lucian Caras
În blocul dezvoltatorului Lucian Caras, angajații de la Telekom România și-au bătut joc când au tras cablul de internet și TV. L-au obligat pe omul de afaceri să plătească contractul cu pachetul cel mai scump

Dezvoltatorul imobiliar Lucian Caras este terorizat de către compania Telekom România. I-au cablat un bloc din zona Moara de Vânt, dar lucrările sunt făcute cu o indolență ieșită din comun. Compania refuză să mute și un stâlp aflat chiar la intrarea unui șantier deschis de omul de afaceri

Dezvoltatorii imobiliari din Iași au din ce în ce mai multe probleme cu compania Telekom România Communications SA. Este și cazul omului de afaceri Lucian Caras. În urmă cu câțiva ani a dezvoltat un complex de locuințe colective, Mon Jardin, în zona Moara de Vânt. În anunțurile de vânzare a apartamentelor era specificat că vor fi conectate la internet și cablu TV. Însă, agenții Telekom l-au obligat pe dezvoltator să încheie contracte pentru pachetele cele mai scumpe. Interesul era încasarea comisioanelor stipulate în contractul de muncă.

„În urmă cu doi ani, trebuia să cablez apartamentele. Le-am spus clienților că vor avea internet și televiziune. O doamnă pe nume Mara a venit de la Telekom și mi-a spus că trebuie să închei un contract business, care însemna 55 de euro pe lună. I-am spus că nu am de ce să fac contract business pentru că sunt pe persoană fizică. Până la urmă, am făcut un singur abonament ca să pot cabla blocul. După aceea am făcut rezilierea. Urma apoi să cablez alt bloc. Trebuiau 30 de abonamente.

Au venit de la Telekom și mi-au spus că trebuie săpat un șanț, dar nu au fonduri. Nu-i nimic, am zis că-l fac eu. M-a costat cam 10.000 de lei. Când am zis că se rezolvă, mi-au cerut din nou contract business, pentru că sunt pe lista neagră din cauza rezilierii. Când au venit să tragă cabluri, au distrus blocurile. S-a lucrat de mântuială. Cablurile au fost legate de țeava de gaz, toată aparatura din panoul de control riscă să ia foc. Le-am cerut zilele trecute să remedieze, dar nu ai cu cine vorbi. Este incredibil ce se întâmplă cu această firmă”, a precizat Lucian Caras.

Au lăsat la intimidare un stâlp chiar la intrarea în șantierul dezvoltatorului

În zona Aleea Sadoveanu, pe strada Viticultori, Lucian Caras dezvoltă alt proiect, pentru construirea unui număr de 6 blocuri, cu regimul de înălțime P+4. Chiar la intrarea pe terenul de 8.000 de metri pătrați este plantat un stâlp ce aparține companiei Telekom. Încă din luna august 2020, Lucian Caras a formulat o cerere pentru mutarea stâlpului, dar reprezentanții companiei s-au făcut că plouă. Dezvoltatorul a subliniat că obținerea unei autorizații de construire poate dura și ani, la care se mai adaugă și alte luni de întârzieri provocate de compania de cablu.

„Solicit mutarea stâlpului de telecomunicații aparținând societății dumneavoastră de pe limita de proprietate a subsemnatului. Vă aduc în vedere că, pe acel teren, am demarat lucrările în vederea construirii unui complex rezidențial de 6 blocuri, iar stâlpul respectiv, aflat pe limita proprietății subsemnatului, îmi aduce atingeri dreptului meu de folosință a terenului. Așadar, amplasarea prezentă a respectivului stâlp mă împiedică să construiesc pe proprietatea mea showroom-ul ce va deservi prezentării și vânzării apartamentelor din complex”, se arată în cererea depusă de dezvoltator.

Degeaba, nu a fost transmis vreun răspuns. Reporterii BZI nu au obținut un punct de vedere din partea lui Bogdan Chihaia, reprezentant zonal al companiei.

Telekom a vândut un spațiu comercial din centrul Iașului prin intermediul unei licitații suspecte

Activitatea Telekom România nu este lipsită de scandaluri. Anul trecut, a organizat o licitație pentru vânzarea unui spațiu comercial pe strada Gavriil Musicescu. Licitația a fost câștigată de către Firma Urbioled SRL, deși a depus o ofertă cu 25.000 euro mai mică decât oferta unui contracandidat. Prețul final a fost de 825.000 de euro. Cărțile păreau deja făcute încă înainte de startul procedurii. Contraoferta a fost respinsă pe motiv că titularul acesteia ar fi avut probleme de integritate.

Societatea Urbioled este controlată de Ana Maria Ciotîr, partenera lui Bogdan Solcanu, fiul lui Ioan Solcanu, fost senator. Din cauza acestei proceduri a înregistrat pierderi și Statul Român, în calitatea de acționar minoritar în Telekom cu 46 la sută din acțiuni, prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Cele mai multe acțiuni sunt deținute de Ote International Investments LTD. Pentru finalizarea tranzacției, Miroslav Majoros, directorul general al Telekom Romania Communications, l-a delegat pe Bogdan – Dinu Mihalte.

Comentarii
 • Am cablu TELECOM; am semnal, nu sunt intreruperi, dar cablul este cazut de pe stalpi. Practic cablul care vine la mine este pe gardul si copacii vecinului.Oricand poate fi rupt, fie de copii, fie de vant. Durerea mare este ca am transmis acest neajuns in data de 17 August 2020, cu tichet 85531169, Valea Adanca, revenind inca de 4 ori, mi-au raspuns ca vin a doua zi si nici in Octombrie n-au ajuns. Echipele de interventii telecom sunt in Iasi, dar eu trebuie sa sun la Bucuresti!?!? Unde ar trebui sa ma adresez. Daca nu remediza plec la alt furnizor de cablu.

 • Nu stiam ca mai nou poti folosi un dulap din pal drept tablou electric. Cum s-a autorizat asa ceva? Toata lucrarea pare a fi de proasta calitate, nu doar ce au facut cei de la Telekom.

 • Unii dezvoltatori fac treaba de mantuiala privind accesul pentru reteaua de internet din blocuri, si nu acorda o importanta la fel de mare, asa cum acorda la celelalte utilitati (curent, gaz).

 • Domnilor,dezvoltatorul si-a facut treaba,chiar f.bine….a facut o sesizare din cauza nemulțumirilor provocate de Telekom.
  Aceasta firmă nu-și face treba si sunt f.nesimțiți…nu trebuie sa aruncam cu vorbe inutile la adresa unor oameni care muncesc si plătesc sute de salarii si impozite… o seara liniștită tuturor !

 • Domnilor,dezvoltatorul si-a facut treaba,chiar f.bine….a facut o sesizare din cauza nemulțumirilor provocate de Telekom.
  Aceasta firmă nu-și face treba si sunt f.nesimțiți…nu trebuie sa aruncam cu vorbe inutile la adresa unor oameni care muncesc si plătesc sute de salarii si impozite… o seara liniștită tuturor !

 • Eu sunt proprietar in acest bloc si am asistat la parte din constructia lui. Domnul Caras a construit cu interes aceste blocuri si pe buna dreptate e deranjant ce s-a intamplat cu acele panouri smulse efectiv din pereti, cu cablajul „profesionist” si viteza de raspuns al reprezentantilor Telekom. Nu cred ca doreste nimeni instalare de cablu/net asa in casa lui..

 • Măi prostule….de ce scrii în numele lui Bolo? Esti un om fără bărbăție…spune-le in față dacă ai puțin curaj….esti un cățeluș fără stăpîn care nu ai construit nici măcar un coteț …

 • Am legatura cu acest domeniu de cativa ani.
  Am avut ocazia sa urmaresc indeaproape cum se desfasoara astfel de proiecte imobiliare. Sunt procese foarte greoaie in spate si de lunga durata. Putini afaceristi, chiar daca au banii necesari, si le asuma.

  Unii critici spun ca o fac pentru profitul lor. Evident ca pentru profit. E o afacere. Dar profitul obtinut din aceste investitii de anvergura, vine cu RISCURI de anvergura pe toate planurile. Riscuri care pot sa pot destabilizeze complet un investitor.

  Ce face domnul Caras in aceasta situatie e de admirat. Incearca sa rezolve o problema.

  Ar putea sa nu o faca. Dar o face. Nu mai e vorba de bani. E vorba pur si simplu de bun-simt si de respect pentru cei care au cumparat acolo.

  Lantul economic declansat de investiile unui dezvoltator precum domnul Caras e invizibil pentru majoritatea celor care comenteaza.

  La noi, cred ca va mai trece mult timp pana cand educatia si informatia ne vor ajuta sa intelegem mai bine ce impact au aceste investitii asupra comunitatii.

  Si de ce un investitor care ofera respect pentru clientii sai merita respectul nostru.

 • Tu ce aii pierdut Descartes ?? S-au ce cîstigi că vorbești aiurea ? Sunt proprietar la blocul d,lui Caraș si știu cum a muncit si și-a dat interesul pt.noi propriarii blocului in care locuim….Telekom este o fitmă SA fără scrupule….foarte neserioși.Nu cred că vrei să ai în scara blocului mizeria care o avem noi locatarii din cauza nesimțirii celor de la Telekom…..

 • Dezvoltatorul si-a facut treaba chiar mai bine decat altii din domeniu in ideea in care si dupa ce a fost finalizat proiectul el tot se ocupa sa arate bine in continuare, dar uite ca nu se poate din cauza unir piedici de genul…

Adauga un comentariu