Razboi în Ucraina

Compania Transnațională Visa și Compania Mastercard respectă sancțiunile

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania Transnațională Visa și Compania Mastercard respectă sancțiunile
Visa va oferi un grant de 2 milioane de dolari Fondului ONU pentru copii

În Rusia populația a retras din conturile bancare 294,2 miliarde de ruble în data de 28 februarie. Compania Transnațională Visa și Compania Mastercard se conformează sancțiunilor impuse de către SUA, UE, Marea Britanie. Visa a decis să ofere un grant de 2 milioane de dolari Fondului ONU. Conflictul dintre Rusia și Ucraina s-a declanșat joi pe 24 februarie 2022. Panica de pe teritoriul Ucrainei se resimte la nivel global.

Sistemul international de plăți Mastercard, din 26 februarie cardurile emise de cinci bănci ruse: VTB, Otkfitie,Sovcombank, Promsvyazbank și Novikombank nu vor mai funcționa în stăinătate, a anunțat compania. Mastercard va continua să colaboreze cu autorităţile de reglementare în zilele următoare pentru a-şi îndeplini pe deplin obligaţiile. Conflictul politic a dus la sancțiuni usturătoare pentru cetățenii din Rusia.

compania-transnationala-visa1
Visa va oferi un grant de 2 milioane de dolari Fondului ONU pentru copii

Compania Transnațională Visa respectă sancțiunile

Populația rusă a retras în data de 28 februarie 294,2 miliarde de ruble. Visa va oferi un grant de 2 milioane de dolari Fondului ONU pentru copii (UNICEF)cu scopul de a sprijini asistența umanitară pentru cei din Ucraina. Compania Transnațională Visa, deține sistemul de plată cu același nume, iar în acest moment ia măsuri pentru a asigura aplicarea restricțiilor conform situației din Ucraina. Acest lucru se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

„Visa ia măsuri prompte pentru a asigura respectarea sancțiunilor introduse și este pregătită să respecte sancțiunile suplimentare care ar putea fi impuse”, se arată în comunicatul de presă.

În același timp Compania Visa va dubla, de asemenea, toate donațiile angajaților – până la 1 milion de dolari – către fondurile UNICEF și Crucea Roșie din Ucraina”, a adăugat compania.

Cetățenii din Rusia nu vor putea să folosească cardurile Visa și Mastercard pentru a plăti în magazinele din străinătate, dar nici pentru achiziționarea unor produse din magazinele online din străinătate. Pe teritoriul din Rusia cardurile funcționează, deoarece toate tranzacțiile din interiorul țării sunt procesate de Sistemul național de carduri de plată. Rușilor le este interzis să folosească cardurile înafara teritoriului său. Sancțiunile au fost introduse după atacul Rusiei împotriva teritoriului ucrainean.

compania-transnationala-visa3
Aceste schimbări au început odată cu atacul din 24 februarie din partea trupelor militare rusești în dreptul teritoriului ucrainean

Compania Mastercard a blocat accesul pentru mai multe instituții financiare

Corporația financiară din America Mastercard a blocat accesul la sistemul său de plată către „multe instituții financiare” din cauza sancțiunilor anti-ruse impuse în legătură cu situația din Ucraina. Acest lucru se precizează într-o declarație a șefului Mastercardului Michael Mibach, care a fost publicată luni pe site-ul corporației. Compania Mastercard începe să se conformeze noilor sancțiuni. Sistemul international de plăți Mastercard, din 26 februarie cardurile emise de cinci bănci rusești: VTB, Otkfitie,Sovcombank, Promsvyazbank și Novikombank nu vor mai funcționa în stăinătate, a anunțat compania. Statele Unite ale Americii au blocat pentru cetățenii americani orice tranzacţie financiară care implică Banca Rusiei.

Aceste schimbări au început odată cu atacul din 24 februarie din partea trupelor militare rusești în dreptul teritoriului ucrainean. În urma acestui plan politic folosit de către președintele Valdimir Putin, SUA, UE, Marea Britanie, precum și alte câteva state au anunțat că impun sancțiuni împotriva persoanelor fizice și juridice din Federația Rusă. Instabilitatea politică dintre Ucraina și Rusia au dus la introducerea sancțiunilor în dreptul companiilor financiare. Compania Transnațională Visa și Compania Mastercard se supun regulilor SUA.

compania-transnationala-visa2
Corporația financiară din America Mastercard a blocat accesul la sistemul său de plată către „multe instituții financiare”
compania-transnationala-visa4
Compania Mastercard începe să se conformeze noilor sancțiuni
compania-transnationala-visa5
Instabilitatea politică dintre Ucraina și Rusia au dus la introducerea sancțiunilor în dreptul companiilor financiare
Adauga un comentariu