Titlurile zilei

Competiție pe vile între transportatorii din Iași! Dumitru Mandachi, patronul firmei Auto Balmir, construiește în Valea Lupului! Cumnatul Constantin Dinte scapă de casa de 500.000 de euro – FOTO

Publicat: 21 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Competiție pe vile între transportatorii din Iași Dumitru Mandachi patronul firmei Auto Balmir construiește în Valea Lupului Cumnatul Constantin Dinte scapă de casa de 500.000 de euro - FOTO
Vila în construcție a lui Dumitru Mandachi din Valea Lupului, patronul firmei de transport persoane Auto Balmir

Dumitru Mandachi, cumnatul patronului de la compania de transport Micedu, încearcă să finalizeze o vilă din comuna Valea Lupului. Între timp, cumnatul vrea să scape de proprietăți. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap planurile transportatorilor

Competiție în familia transportatorilor de persoane din Iași. Dumitru Mandachi, patronul firmei de transport Auto Balmir, cu sediul în zona COMAT, încearcă să finalizeze o vilă în comuna Valea Lupului, pe strada Magnoliei. Lucrările au început în anul 2018, investiția fiind estimată la peste 100.000 de euro. Dumitru Mandachi este cumnatul lui Constantin Dinte, alt transportator din Iași, cercetat pentru evaziune fiscală. Cei doi cumnați administrează bazele auto din aceeași zonă, de pe strada Sergent Grigore Ioan. Revenind la vila lui Dumitru Mandachi, conform autorizației i s-a aprobat un regim de înălțime de D+P+1E, terenul având o suprafață de 500 de metri pătrați. La demisol este amenajat și un garaj.

„I-a trebuit ceva timp până să pună geamurile. Este un semn că banii nu mai vin ca înainte. Acolo la ei s-au făcut mulți bani din tichetele pentru pensionari. Plăteau câțiva lei pentru acele tichete și decontau de la Stat întreaga sumă”, spun surse din piața transportatorilor.

Afaceristul deține și alte proprietăți în municipiul Iași

Contactat telefonic de către reporterii BZI, Dumitru Mandachi a refuzat să vorbească despre investiția din Valea Lupului.

„De unde sunteți? Vorbim altădată”, a spus transportatorul, după care a întrerupt convorbirea telefonică.

Conform ultimelor date financiare, Auto Balmir SRL a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 1.844.002 lei, profit de 339.234 lei, datorii de 447.068 lei. În firmă este declarat un număr de 16 angajați. Dumitru Mandachi mai are în proprietate un apartament de 79 de metri pătrați pe șoseaua Păcurari, plus baza Auto Balmir, construită pe o suprafață de teren de 1.282 metri pătrați. Clădirea are o suprafață utilă de 409 de metri pătrați.

Dumitru Mandachi construiește, dar cumnatul scapă de avere

În timp ce Dumitru Mandachi încearcă să finalizeze proiectul imobiliar, cumnatul Constantin Dinte intenționează să lichideze toate proprietățile, asta din cauza unei cercetări penale. Patronul Micedu a apelat la o agenție imobiliară ca să vândă proprietatea de lux din zona Galata, strada Văleni, cu un preț de pornire de 580.000 de euro. Vila a fost construită în perioada 2015-2019, structura fiind din cărămidă. Curtea are o suprafață de 1.260 de metri pătrați. Regimul de înălțime a clădirii este D+P+1E, cu o suprafață construită de 585 metri pătrați și utilă de 415 metri pătrați. Vila are 7 camere, 6 băi și 3 dormitoare. La demisol sunt amenajate o baie, cramă, camera tehnică și un spațiu de depozitare. La parter se regăsesc un birou, baie, dressing, bucătărie cu ieșire pe terasă și un living. Etajul conține un dormitor matrimonial cu baie, dressing și încă două dormitoare cu acces la balcon și toalete. Mansarda este folosită pe post de spațiu tehnic, spălătorie sau uscător. Vila este tranzacționată cu tot cu mobilă. În anunț este precizat că foișorul din curte a costat 120.000 de euro. Afaceristul controlează societățile Micedu Trans SRL, Farmacom Impex SRL, Compania Micedu SRL și Micedu Company Turism SRL.

Constantin Dinte a fost călcat de mascați și i s-au confiscat banii

Pe data de 07.11.2019 au fost percheziționate mai multe imobile deținute de afacerist. Polițiștii au ridicat mai multe bunuri, dar și sume importante: 213.000 lei, 6.600 euro, 100 lire turcești. Banii ar rezulta din activități infracționale. La percheziții au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), polițiști de la Serviciul Rutier. Deocamdată, Dinte este cercetat în stare de libertate. De precizat că afaceristul Constantin Dinte a construit și un bloc cu patru etaje în interiorul bazei Micedu, de pe strada Tabacului, unde deține o suprafață de teren de 4.000 de metri pătrați. Și aici au fost probleme, în momentul în care nu a fost respectată autorizația de construire.

Adauga un comentariu