Prima pagină » Turism » Info Turism » Complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp. Când se redeschide fosta perlă a litoralului românesc
Complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp. Când se redeschide fosta perlă a litoralului românesc

Complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp. Când se redeschide fosta perlă a litoralului românesc

23 iul. 2020, 14:46,
BZI.ro, în Turism

Complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp, fosta perla a litoralului românesc, achiziţionat în 2016-2018 de către Mohammad Murad, va fi redeschis sâmbăta viitoare. Complexul, care va opera sub denumirea Phoenicia Blue View Resort, ar urma să aibă 1.200 de camere şi 3.000 de locuri de cazare.

Unul dintre cele mai căutate complexuri hoteliere de pe litoralul românesc în epoca comunistă se redeschide săptămâna viitoare. Este vorba despre resortul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Olimp. Acesta a fost achiziţionat în urmă cu câţiva ani de către omul de afaceri Mohammad Murad, care între timp a demarat lucrări ample de renovare.

Complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp se redeschide

Complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Olimp a fost achiziţionat în urmă cu trei ani de către omul de afaceri Mohammad Murad. De asemenea, omul de afaceri de origine libaneză este unul dintre cei mai mari jucători din industria locală a turismului. Pe lângă acest complex care va fi redeschis săptămâna viitoare el mai deţine câteva structuri de cazare în staţiunea Mamaia. La sfârşitul lunii septembrie, au demarat lucrările de renovare la cele trei hoteluri ale complexului, urmând ca resortul de patru stele all inclusive să fie gata în acest sezon estival.

În vara acestui an sunt date în folosinţă corpurile Panoramic şi Belvedere, urmând ca Amfiteatru să se alăture celor două în vara anului viitor, potrivit profit.ro.

Complexul ar urma să aibă 1.200 de camere şi 3.000 de locuri şi să fie transformat într-un resort de 4 stele all inclusive. Investiţia totală este de 40 de milioane de euro, suma în care este inclusă şi achiziţia hotelurilor.

„Investiţia noastră se ridică la 40 de milioane de euro. Am schimbat totul la acest complex: de la instalaţii sanitare şi electrice la faţade. Încercam să conservăm cât mai mult din faţadele de odinioară, din ceea ce a făcut ca acest complex să fie numit «perla litoralului românesc». Materialele folosite, cum ar fi marmură, gresia şi faianţă, sunt de cea mai bună calitate, fiind importate din Italia“, spune el. Va fi păstrată inclusiv compartimentarea iniţială, de 780 de camere în întregul complex Amfiteatru-Panoramic-Belvedere.

Cel mai mare resort din sudul litoralului

Complexul va opera sub denumirea Phoenicia Blue View Resort şi va fi cel mai mare resort din sudul litoralului.

În resort sunt aşteptaţi să se cazeze turişti atât romani cât şi străini, preţurile urmând să fie stabilite după finalizarea lucrărilor de renovare. Leonard Buianu, directorul Phoenicia, a ţinut să precizeze că resortul vizează în principal segmentul family, oferind în egală măsură şi copiilor o vacanţă de vis. De asemenea compania dezvolta în comună 23 August un grandios proiect de sere întins pe o suprafaţă de 10.000 mp pentru a asigura turiştilor cazaţi legume proaspete.

„Complexul vizează segmentul family. Copiii vor avea la dispoziţie locuri de joacă, piscine, animaţie, teatru. Pentru complex va fi asigurată partea de legume, că la Mamaia Nord, din fermele noastre. Acum, dezvoltăm în comună 23 August un proiect de sere de 10.000 mp, de unde să avem tot timpul legume proaspete pentru turiştii noştri“, spune Leonard Buianu, directorul Phoenicia.

Complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp ridicat de regimul comunist la începutul anilor 70

Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic a fost ridicat la începutul anilor 70, în cea mai spectaculoasă zona a staţiunii Olimp, acolo unde faleza formează un golf. Este binecunoscut faptul că atunci când demarau proiecte grandoase, comuniştii apelau la cei mai mari specialişti din ţară. Astfel, la ridicarea celor trei hoteluri pe terase şi-au dat concursul arhitecţi de seamă ai epocii, din echipa făcând parte Solari Grimberg, Şerban Manolescu şi Radu Manaila. Aici, în perioada comunistă, veneau numai turişti străini bogaţi. Pe lângă camerele de cazare, aici erau amenajate şi spaţii comerciale şi de loisir.

După Revoluţia din decembrie 1989, complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic a trecut în portofoliul Unită Turism, care l-a lăsat în paragină. În ultimii ani, o cameră, spun oamenii din turism, se închiria cu 70 de lei. Peste elementele iniţiale, care aveau farmecul anilor 70, au apărut decoraţiuni ale zilelor noastre, iar un spaţiu a fost închiriat unei terase, Mimosa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *