Titlurile zilei

Concurs cu dedicație la Primărie! Edilul liberal își pune prietenul pe funcția de secretar. Este soțul doctoriței din localitate

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concurs cu dedicație la Primărie Edilul liberal își pune prietenul pe funcția de secretar. Este soțul doctoriței din localitate

Primarul comunei Răchiteni vrea să-l pună secretar în comună tocmai pe soțul doctoriței din localitate. Viitorul politic depinde în mare măsură de această mutare. Aurelian Constantin Alexa candidează singur pentru postul de secretar general al comunei. Ieri, primarul a refuzat să ofere numele candidaților. Concursul are loc în cursul acestei zile

Concurs cu semne mari de întrebare în comuna Răchiteni, condusă de primarul PNL Petru Doboș. Astăzi, începând cu ora 10:00, este programat concursul pentru ocuparea funcției de secretar general al localității. După selecția dosarelor, în competiție a rămas un singur candidat. Este vorba despre Aurelian Constantin Alexa, soțul doctoriței din localitate, Liliana Apetrei. Cei doi vin din zona județului Neamț. Inițial, reporterii BZI s-au interesat de acest concurs, dar primarul a declarat că nu se ocupă de procedură.

„Este comisie care se ocupă, nu eu. Am înțeles că este vorba despre ceva cu protecția datelor”, a fost răspunsul primarului, când au fost cerute numele candidaților.

Nici pe site-ul Primăriei nu erau publicate rezultatele în urma selecției dosarelor. Spre deosebire de multe Primării, care respectă acești pași. Surse din localitate arată că apariția lui Alexa nu este întâmplătoare.

„Soțul doamnei este jurist, a mai lucrat pe la Primăriile de prin județul Neamț. Doctorița a fost adusă în comună de primar, când a plecat cea de dinainte. Are cabinetul în satul Izvoarele. Doamna poartă numele fostului soț, care era preot. Concursul e cu dedicație”, au precizat sursele BZI.

Soții Apetrei – Alexa nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere.

Trebuia să zboare din funcție

Destinul de primar al lui Petru Doboș depinde de acest concurs. Doar viitorul secretar poate semna referatul prin care se propune demiterea primarului. Greu de crezut că acest lucru va fi făcut de viitorul secretar general. De ce trebuie demis? Primarul are o condamnare cu suspendare pentru ucidere din culpă. În 2013 a fost implicat într-un accident rutier care s-a soldat cu decesul unui tânăr de 27 de ani. Atunci, un apel la numărul unic de urgente 112 anunța că în localitatea Lunca Cetățuii s-a produs un accident rutier grav. Un echipaj de Poliție și un echipaj medical au ajuns la fața locului. Petru Doboș se afla la volanul unui autoturism marca Hyundai (Santa Fe) și a intrat în coliziune cu o motocicletă marca Yamaha, condusă Valentin Macovei. În urma impactului, motocicleta a fost izbită într-un copac, iar motociclistul a decedat. La finalul anului trecut, Curtea de Apel Iași a dat sentința definitivă.

Se poate și fără master

Dacă va trece de proba scrisă, candidatul va susține și un interviu pentru a-și asigura postul de secretar general.

„Condiții de participare: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice, științe administrative sau științe politice, studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice, în condițiile legii, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, minimum 5 ani. Bibliografia, atribuțiile prevăzute în fișa postului, precum și alte date necesare desfășurării concursului se afișează pe pagina de internet a autorității sau instituției publice organizatoare, la secțiunea special creată în acest scop”, se arăta în anunțul publicat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

În cazul în care candidații nu îndeplineau condițiile, erau acceptați și cei care nu au urmat cursurile de master.

Adauga un comentariu