Local

Conest SA, firma lui Viorel Cozma, şi specialiştii din Primărie blochează un oraş întreg! Cozi uriaşe de maşini, din cauza lucrărilor din Tudor Vladimirescu

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conest SA firma lui Viorel Cozma şi specialiştii din Primărie blochează un oraş întreg Cozi uriaşe de maşini din cauza lucrărilor din Tudor Vladimirescu
Trafic îngreunat din cauza lucrărilor din Tudor Vladimirescu

Un oraş întreg este blocat din cauza Conest SA, firma lui Viorel Cozma, şi a specialiştilor din Primărie! Sute de ieşeni se plâng că din cauza şantierului din Tudor Vladimirescu, sunt cozi uriaşe de maşini, iar timpul petrecut în trafic s-a triplat efectiv, faţă de perioada de până la începutul şcolii. Şi mai grav este faptul că nimeni de la SC Conest SA nu lucrează în aceste momente pe şantierul din Tudor Vladimirescu, aşteptând probabil să vină iarnă, ca să mai treacă timpul şi ei să încaseze banii ieşenilor.

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA! Clienții sunt fugăriți de lucrările de reabilitare

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA. Proprietarii de fast-food-uri se gândesc serios să se reorienteze. Șantierul Conest a blocat activitatea agenților economici, care sunt în pragul falimentului, iar zeci de angajați riscă să rămână pe drumuri. Șefii firmei de construcții promit că termină lucrările peste două luni

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA. Pe lângă pandemia de COVID-19 și lipsa studenților, oamenii de afaceri din campus se confruntă și cu un șantier deschis de Primăria Iași pentru reabilitarea liniei de tramvai. Executantul lucrării este Conest SA, controlată de afaceristul Viorel Cozma, firmă ce a primit majoritatea contractelor bănoase ale municipalității. Însă, modul în care sunt executate lucrările este sancționat de proprietarii afacerilor de tip fast-food. Trecătorii evită zona tocmai pentru că este impracticabilă. Vânzătorii de la chioșcurile de alimentație publică nu au de ales decât să observe că numărul clienților scade în fiecare zi din cauza accesului.

Afacerile din Tudor Vladimirescu riscă să se închidă din cauza Conest SA

Reporterii BZI au obținut un comentariu din partea patronului de la Funky Burger, care a trasnsmis că trebuie să se reorienteze în afaceri. Punctul de lucru se află chiar lângă căminul T17, unde Conest SA a deschis șantierul la calea de rulare.

„Nu este nicio surpriză. Față de anul trecut, în aceeași perioadă, am scăzut cu 65 la sută. Este o problemă și cu acest șantier. Nu cred că voi schimba locația, dar trebuie să ne reorientăm. Pe zi eliberăm cam 24 de bonuri, 30-40 la sută sunt din livrări”, a declarat Mihai Agape, asociat la Alien Food SRL.

Anul trecut, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 126.333 lei, pierderi de 66.516 lei, datorii de 106.589 lei, cu un număr de 2 angajați.

Reprezentanții Conest SA promit că vor termina lucrarea la finalul lunii noiembrie

Contactați telefonic, reprezentanții Conest SA au precizat că disconfortul cauzat de lucrări nu poate fi evitat.

„Vrem ca acest șantier să-l terminăm anticipat. În luna noiembrie ar fi gata. Noi ținem cont de tehnologie și nu de părerile societății, nu că acestea nu ar fi importante”, a spus George Irinel Tofan, director Conest SA.

Valoarea contractului este de 7,24 milioane euro, fără TVA. Contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est a fost semnat pe 14.09.2019. Asocierea de firme s-a angajat să execute lucrări de construcții și instalații aferente liniei de tramvai, intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare), reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafața: 1.196 metri pătrați) și construirea a două stații de tramvai.

Viorel Cozma este implicat într-un proces rușinos, după ce angajatul său a decedat din cauza unui accident de muncă

Pe data de 12.08.2019, Ioan Andriescu, în vârstă de 44 ani, a suferit un accident grav după ce a căzut de pe schelele montate de Conest SA în interiorul mănăstirii Frumoasa. În raport s-a arătat că era sub influența băuturilor alcoolice. La câteva zile a murit în spital, având un diagnostic grav: fractură de coloană cervicală. Accidentul a fost mușamalizat mai bine de un an. Atunci, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au amendat societatea, prin administrator Irinel George Tofan. A fost aplicată o amendă de 15.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă. S-a constatat că schela nu avea toate elementele de protecție, fiind și unul din motivele pentru care s-a petrecut tragedia. Culmea, Viorel Cozma încearcă să arate că nu are vreo legătură cu incidentul. Recent, juriștii Conest SA au cerut magistraților de la Judecătoria Iași să anuleze procesul-verbal de contravenție întocmit de ITM. Următorul termen de judecată este programat pe data de 29.10.2020.

Adauga un comentariu