Eveniment-Social

Conferință de încheiere a proiectului „Electronic Internships – Elemente Locale de Educație și Competențe Tehnice Readaptate la Ocupațiile și Nevoile din Industriile Competitive”, la IȘJ Iași – LIVE VIDEO/ FOTO

Publicat: 11 mart. 2021
Joi, 11 martie 2021, ora 10,00, în sala de conferințe a Inspectoratului Școlar Județean Iași va avea loc Conferința de încheiere a proiectului cu titlul ”ELECTRONIC INTERNSHIPS – Elemente Locale de Educație și Competențe Tehnice Readaptate la Ocupațiile și Nevoile din Industriile Competitive”

Joi, 11 martie 2021, ora 10,00, în sala de conferințe a Inspectoratului Școlar Județean Iași va avea loc Conferința de încheiere a proiectului cu titlul ”ELECTRONIC INTERNSHIPS – Elemente Locale de Educație și Competențe Tehnice Readaptate la Ocupațiile și Nevoile din Industriile Competitive” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, Axa Prioritară 6 ”Educație și competențe”. Lider de proiect este INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN IAȘI, având ca parteneri firma DANKE CONSULTING SRL și Fundația EDINFO.

Activităţile proiectului s-au desfăşurat în perioada 4 iunie 2018 – 23 martie 2021 implicând un număr de 334 de elevi din 11 unități de învățământ, prin derularea de activităţi de învăţare aferente stagiilor de practică, consilierii şi orientării profesionale, înregistrării şi dezvoltării a 50 firme de exerciţiu. Proiectul face parte dintre priorităţile strategice ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi de identificare a nevoilor educaţionale şi de adaptabilitate pe piaţa muncii pentru elevii din învăţământul profesional şi liceal tehnologic din judeţ, a avut o durată de 30 de  luni și a beneficiat de un buget de 2,166,765.14 lei.

Obiectivul proiectului

Obiectivul general al proiectului a fost de a facilita accesul pe piața muncii a 334 de elevi din învățământul preuniversitar din județul Iași având calificări din domeniul ElectricElectronică automatizări și Electromecanică, prin derularea de activități de învățare aferente stagiilor de practică, consilierea și orientarea profesională a beneficiarilor, înregistrarea și dezvoltarea unor firme de exercițiu/ întreprinderi simulate s.a.

„Activitatea urmărește prezentarea obiectivelor proiectului, a activităților desfășurate și a rezultatelor obținute, beneficiile pentru cei 334 de elevi implicați, dar și impactul în dezvoltarea resurselor umane și necesitatea consolidării parteneriatului școală – mediul economic pentru facilitarea integrării absolvenţilor de învăţământ profesional și liceal tehnologic pe piaţa muncii în vederea asigurării sustenabilităţii sistemului de educaţie şi a mediului de afaceri al județului Iași”, a transmis manager de proiect, prof. Magda Cornelia Andreescu.

Comentarii
  • frectii . nu se mai face scoala . se fac numai activiati. in rest se copie , se chiuleste , se fac pregatiri pe bani grei . se dau plocoane , se fac interventii , transferuri , shuste etc . despre asta nimic , doamna genoveva?

Adauga un comentariu