Stiri medicale

Consumul de avocado a atins niveluri record, întrucât oamenii vor să mănânce sănătos în pandemia Covid-19

Publicat: 05 dec. 2020
avocado
Consumul european și cel american de avocado au atins maximele

Oamenii conștienți de importanta unei diete sanatoase au consumat avocado mai mult ca niciodată pe tot parcursul pandemiei Covid-19. Consumul de avocado a atins asadar niveluri record!

Dupa o scurta scadere la inceputul crizei COVID-19, consumul european și cel american de avocado au atins maximele, sustine Xavier Equihua, directorul Organizatiei mondiale a avocado (WAO).

„Consumul este în afara graficelor. Persoanele doresc să mănânce sănătos. Noul lux dupa pandemie va fi mancarea sanatoasa si wellness-ul. Chiar si industria monedei spune lucrul asta”, a menționat Equihua într-un interviu recent.

Cererea pentru aceste fructe s-a accelerat pe măsură ce clienții mănâncă acasă. Acum, avocado nu este utilizat doar in guacamole, utilizarea sa s-a extins la salate, burritos și chiar si pentru toast cu avocado.

Consumul in Europa ar urma sa creasca cu 12% in acest an pana la un nivel record de 1,48 miliarde livre (aproximativ 671 de milioane de kilograme) iar cererea din SUA va creste cu 7%, sustine Xavier Equihua, citand prognozele din industrie.

Consumul de avocado a atins niveluri record

Valoarea importurilor mondiale de avocado a crescut rapid in comparatie cu orice alt fruct, in ultimul deceniu, sustine David Magana, analist sef la banca Rabobank International. Cererea internațională pentru Hass, cel mai apreciat soi, ar urma sa creasca cu 5% pe an pana in 2025, depasind opt miliarde de dolari la nivel global, sustine asociatia Hass Avocado Board.

Din fericire pentru consumatori, recoltele consistente din Mexic si California, cei mai importanti furnizori pentru piata americana, au dus la scaderea preturilor dupa ce in 2019 problemele de aprovizionare au dus preturile la un nivel record, sustine David Magana. Intre 2010 si 2018 productia mondiala a crescut de la 2,87 milioane tone pana la 6,4 milioane tone, iar suprafata cultivata aproape s-a triplat, arata datele Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), care exclud insa Chile, un important producator.

Xavier Equihua este de parere ca preturile reduse ar putea stimula si mai mult cererea, iar in cazul pietei americane mai exista loc de crestere. In medie, un american consuma opt livre de avocado pe an (aproximativ 3,6 kilograme), comparativ cu 20 de livre in cazul unui mexican.

Adauga un comentariu