Ionuț Alexandru Păun, fostul director de vânzări de la Quick Smart City, este acuzat că s-a folosit de numele companiei unde a lucrat și a semnat un contract cu Primăria comunei Bălțați pentru recondiționarea unei școli, la scurt timp după ce a fost demis și a înființat o nouă firmă. Este, de asemenea, acuzat că a devalizat compania Quick Smart City cu peste 500.000 de lei, după ce a păcălit secretara Lavinia Sudac, cu care avea o relație. Reporterii BZI au prezentat în ediția de sâmbătă, 15 februarie 2025, întreaga situație, secretara Lavinia Sudac confirmând relația cu fostul coleg, Ionuț Alexandru Păun, și faptul că îi trimitea frecvent bani din bugetul companiei.
Ionuț Alexandru Păun, fostul director de vânzări de la Quick Smart City, este acuzat de conducerea companiei unde a lucrat că a dat un tun de zile mari după ce s-a folosit de numele companiei unde a muncit timp de aproape 3 ani.
„În luna noiembrie 2024, domnul Ionuț Păun a făcut o ofertă către Primăria Bălțați, Iași, cu 86.000 de lei, fără TVA, din partea companiei Quick Smart City. După ce a plecat din firma noastră, la scurt timp, a semnat aceeași ofertă cu școala din Bălțați, cu suma de 124.100 RON, fără TVA. Ultima ofertă făcută de domnul care a devalizat firma cu peste 500.000 de lei prin obținerea unor sume, necuvenit, din firmă este către o primărie din Iași, respectiv Primăria Bălțați, unde a obținut contractul de 124.100 de lei. Deci, o ofertă mult mai mare față de oferta noastră este acceptată rapid, în câteva zile, de la o firmă abia înființată? Păi, nu trebuie să accepți oferta cea mai mică, cea mai avantajoasă? Primarul, când am vorbit cu el, mi-a spus că nu știe nici cine e directoarea școlii unde se fac lucrările. Dar, în câteva zile, a acceptat oferta lui Ionuț Alexandru Păun”, susține Dragoș Florin Rusu, administratorul companiei Quick Smart City.
Contract cu dedicație la Primăria Bălțați din Iași?
În momentul în care o companie face o ofertă pentru investiții, primăria ar trebui să aleagă prețul cel mai mic ofertat. În cazul de față, Primăria Bălțați a ales oferta cu prețul cel mai mare, 124.100 de lei, mai mare comparativ cu 86.000 de lei, oferta companiei Quick Smart City. Este posibil ca acest contract de investiții al firmei lui Ionuț Alexandru Păun să fie cu dedicație, Primăria Bălțați având o înțelegere cu fostul director de vânzări al firmei Quick Smart City. Menționăm faptul că BZI a publicat nenumărate articole cu privire la contractele primite cu dedicație de către firmele agreate de partidele din Iași sau de primarii comunelor. În acest sens, există suspiciuni că în spatele acestui contract semnat cu firma TEV RU CONCEPT SRL ar putea exista o înțelegere în prealabil între primarul de la Bălțați, Vasile Astefanei, și firma care a câștigat proiectul de finanțare, deținută de Ionuț Alexandru Păun. Proiectul presupune montarea unui gazon sintetic, porți de fotbal, plasă de sârmă zincată, plasă polietilenă care nu reține apă. Un scandal a izbucnit la o firmă de construcții din Iași.
Ionuț Alexandru Păun, fost director de vânzări de la Quick Smart City, cu sediul și la Iași, acuzat de escrocherii
Ionuț Alexandru Păun era director de vânzări în zona Iași și Galați, el locuind o perioadă la Iași. Conducerea companiei unde a lucrat mai spune că, în continuare, se folosește de reputația Quick Smart City pentru a obține diverse sume în interes personal. El este acuzat de conducerea firmei că ar fi devalizat Quick Smart City cu peste 500.000 de lei.
„E un escroc în toată regula, un manipulator care convinge tot mai mulți oameni să-i aprobe contractele. E ilegal că se prezintă de la firma noastră, dar continuă să facă asta. Deci, el spunea că este de la compania noastră ca să obțină contractul, deși nu era adevărat. Firma face lucrări la primării în rate mai nou, pentru că nu are bani să plătească salariile”, mai spune administratorul Quick Smart City.
Firmele înființate de Ionuț Alexandru Păun, după ce a fost concediat din cadrul companiei Quick Smart City, sunt TEV RU CONCEPT SRL, înființată în anul 2024, iar ZAPA CONS SRL, în anul 2023.
Nu sunt respectate anumite reguli în construcție, potrivit reprezentanților Quick Smart City
Lucrările la școala din Bălțați, din Iași, realizate de firma lui Alexandru Ionuț Păun, au început în această lună. Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului pentru a discuta despre această investiție, iar la Bălțați erau și reprezentanții Quick Smart City. Aceștia explică faptul că nu sunt respectate niște reguli. Ionuț Alexandru Păun nu era prezent la școala din Bălțați, acolo fiind doar angajații care se ocupau de lucrare.
„Vreau să vă prezint cum este escrocată România de către o firmă înființată în decembrie 2024, la câteva zile după ce un coleg de-al nostru a plecat din firmă cu o sumă semnificativă de bani, escrocând firma prin metoda «Loverboy». Aici suntem la Bălțați, unde domnul Păun desfășoară lucrările. A făcut un contract cu școala și Primăria Bălțați. Oferta este trimisă pe Quick Smart City, cu 80.000 de lei, iar achiziția este făcută cu 124.000 de lei, pe firma domnului Ionuț Alexandru Păun. Eu vreau să întreb românii: cum poate o firmă abia înființată, fără certificări, fără experiență, să contracteze o lucrare de 124.000 de lei? La lucrarea de aici, din Bălțați, nu este panou informativ, nu sunt respectate normele de protecția muncii”, susține Bogdan Vasile Dobre, reprezentant Quick Smart City.
Reporterii BZI au încercat să ia legătura telefonic cu Ionuț Alexandru Păun, fostul director de vânzări acuzat de devalizarea companiei Quick Smart City, dar și cu primarul comunei Bălțați, Vasile Astefanei, însă, până la închiderea ediției, nu au răspuns.
Acuzații de devalizare a companiei Quick Smart City
Reamintim faptul că un fost director de vânzări al uneia dintre cele mai cunoscute firme din România, cu punct de lucru și în Iasi, este acuzat că a devalizat unitatea și a profitat de colega sa, secretara, cu care avea o relație amoroasă, pentru a obține anumite sume de bani din companie. Prejudiciul se ridică la peste 500.000 de lei. Quick Smart City, una dintre cele mai cunoscute companii din România în domeniul dezvoltării infrastructurii comunităților locale, cu punct de lucru și la Iași, are peste 150 de angajați. Conducerea companiei Quick Smart City susține că a contactat un avocat și că va depune plângere penală împotriva fostului angajat, Ionuț Alexandru Păun, acuzat de devalizarea companiei. În ediția de sâmbătă, 15 februarie 2025, reporterii BZI au prezentat situația din cadrul firmei Quick Smart City, fiind publicată și o înregistrare audio-video în care secretara Lavinia Sudac recunoaște relația cu fostul coleg, Ionuț Alexandru Păun, și faptul că i-a trimis bani din bugetul companiei Quick Smart City.
Daca 124.000 ron (vreo 24.000 euro) e o suma mare pentru astia, e clar cat de „mare” si „cunoscuta” e firma „mama”. Cu banii astia nici macar o Dacie noua nu iti cumperi… Hai sictir cu prostelile voastre, pe care le numiti afaceri.
Asa oras, asa firme.
Vrem si noi sa le facem oferte la fete
ar fi bine de cautat si pe la alte primarii, de exemplu in judetul alaturat – Botoșani
😛
Îl vor găsi ,legea este pentru toți desi cu hoții ăștia în ziua de azi…