Prima pagină » Sanatate » Contracții în sarcină: Semne ce pot indica travaliului

Contracții în sarcină: Semne ce pot indica travaliului

18 feb. 2022, 13:31,
în Sanatate

În cadrul multor femei pot să apară contracții în sarcină, iar acestea pot fi atât semne ale travaliului, cât și pregătiri pentru acesta.

După ce a avut loc concepția și ați primit toate confirmările că sunteți însărcinată, în corpul dumneavoastră vor exista multe schimbări. Acestea pot apărea treptat și să nu fie observate la început, dar în timp toate se adună.

Cu siguranță au fost dureri abdominale din pricina sarcinii în cadrul primelor săptămâni, dar cum corpul are parte de multe schimbări, durerile sunt ceva frecvent. În principal, contracțiile din sarcină reprezintă contracția musculaturii netede a uterului, urmată de o relaxare.

grafica cu o femeie care are constractii in sarcina

Uneori este greu să deosebim contracțiile false de cele adevărate

Contracții în sarcină. Ce sunt și din ce cauză apar

Viitorul copil se află momentan încă în cavitatea uterină, in jurul săptămânilor 33-37, datorită faptului că se apropie momentul nașterii, va fi nevoie de pregătirea corpului. Aceste contracții în sarcină se simt puternic și pot avea diverse durate, iar intensitatea lor este una variabilă.

Înainte de sarcină cervixul trebuie să fie de o lățime de aproximativ 3-5 cm, căci în timpul travaliului și al nașterii acesta va ajunge undeva pe la 10 cm diametru. Pentru a putea fi posibilă această operațiune la care va fi supus corpul femeii, este nevoie ca uterul să devină mult mai subțire și relaxat.

femeie ce are contractii in sarcina

Durerile se datorează contracției musculaturii uterine

Contracția însăși poate schimba și poziția fătului în cavitatea uterină, pregătindu-l astfel pentru naștere. Uneori acest tip de contracții au loc cu o săptămână sau două înainte de naștere. dar sunt femei ce au dat naștere unor copii sănătoși și le-au avut la scurt timp înaintea travaliului.

Specialiștii au reușit facă o deosebire între aceste tipuri de contracții, căci înainte de nașterea propriu-zisă apar din nou contracții uterine. Astfel, în cadrul unei sarcini apar două categorii de contracții, adevărate și false. Cele false mai poartă denumirea de contracții Braxton – Hicks.

Contracțiile Braxton – Hicks din timpul sarcinii

Acestea apar atunci când femeia este gravidă, iar rolul lor este de pregătire a uterului. Au loc datorită nivelului înalt de hormoni, similar cu cel de la începutul concepției ce dă testul pozitiv, doar că acum organismul se află într-un stadiu avansat și actionează altfel. Dacă ar trebui comparate independent cele 2 tipuri de contracții, este greu de observat vreo diferență. Singura cale de a le putea deosebi constă în realizarea unei mici statistici pe un carnețel. Trebuie notat momentul zilei când apar, cât de mult țin și cât de intensă este durerea contracției.

tabel cu contractii si durata lor

Este indicat ca să notați informațiile cu privire la contracții pentru a le putea deosebi

Contracțiile false sunt iregulare, astfel momentul zilei când apar variază foarte mult, iar durata contracției este complet haotică, uneori mai lungă, alteori scurtă. Cel mai des apar la finalul zilei sau după ce ați realizat un efort fizic mai consistent. Specialiștii din domeniu au realizat faptul că dacă schimbați poziția în care vă aflați, durerea scade sau chiar se oprește.

Contracțiile adevărate în sarcină – prezentare

Acestea se prezintă ca a fi foarte regulate, iar durata lor este foarte similară. În timp acestea vor prezenta o scurtare a distanței dintre ele, devenind din ce în ce mai frecvente. În general pot dura între 30 și 70 de secunde fiecare contracție, neînsemnând nimic periculos.

Precum frecvența crește în timp, intensitatea este de asemenea într-o continuă ascendență, iar durerea lor este adesea mult mai mare decât cea întâlnită în cadrul contracțiilor Braxton – Hicks. Sunt atât de puternice încât vă împiedică să mergeți și chiar să vorbiți. Iar schimbarea poziției în care vă aflați nu produce niciun tip de confort.

femeie ce are parte de contracții uterine

Contracția se prezintă ca fiind o încordare a musculaturii uterine, urmată de o relaxare

Se recomandă o studiere atentă a etapelor pe care urmează să le parcurgeți pentru a da naștere copilului pentru a fi pregătită pentru tot ce urmează. Perioada poate părea foarte stresantă, dar se poate trece cu brio dacă aveți cunoștință de toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024