Eveniment-Social

Controale la Iași! Polițiștii au dat 285 de amenzi și au întocmit dosare penale pentru șoferii care au încălcat legea

Publicat: 17 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Controale la Iași Polițiștii au dat 285 de amenzi și au întocmit dosare penale pentru șoferii care au încălcat legea
Polițiștii din Iași împart în fiecare zi amenzi și deschid dosare penale cetățenilor care nu respectă legea în urma unor controale

Controale la Iași. Polițiștii ieșeni au aplicat 285 de amenzi și au deschis mai multe dosare penale în ultimele zile. Mai mulți șoferi au fost sancționați și au rămas fără permisul de conducere. Zilnic, polițiștii ieșeni sunt prezenți în trafic pentru a preveni producerea accidentelor rutiere

Polițiștii ieșeni au împărțit sute de amenzi și au întocmit dosare penale în ultimele zile în urma unor controale. Astfel, polițiștii ieșeni au intervenit recent la peste 110 incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului pentru situații de urgență 112. Au fost date peste 280 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Așadar, polițiștii au acționat la nivelul județului Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate două acțiuni și s-a intervenit la 112 evenimente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 25 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 285 de amenzi, în valoare de 104.005 lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Un tânăr a fost reținut de polițiștii ieșeni după ce a fost prins băut la volan

Un tânăr a fost reținut după ce a fost prins băut la volan. Astfel, agenții din cadrul Secției VII de Poliție Rurală Târgu Frumos au oprit recent, pentru control, pe DC 91, în comuna Lungani, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu are permis. Întrucât acesta mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest. A rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul nu avea încheiată asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, iar inspecția tehnică periodică era expirată. Astfel, tânărul a fost amendat. În plus, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influența alcoolului. Tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani. Cercetările continuă.

Polițiștii din Iași au verificat modul în care materialul lemnos este transportat pe drumurile publice și au împărțit amenzi

Agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Lunca Cetățuii, au acționat recent pentru verificarea respectării legislației privind comercializarea și transportul de lemne. În cadrul acțiunii au fost controlate 12 vehicule și au fost legitimate 23 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost date 6 amenzi, în valoare totală de 6.705 lei.
Astfel, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Iași, a fost prins în timp ce conducea un autoturism în comuna Ciurea, fiind sub influența alcoolului. În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a avea asupra sa actele prevăzute de lege. Bărbatul a fost amendat, fiindu-i reținut și permisul de conducere. Mai mult, o persoană a fost amendată deoarece a transportat 0,4 metri cubi de lemn fără acte de proveniență. De asemenea, lemnul a fost confiscat.

Adauga un comentariu