Eveniment-Social

Controalele în tot județul Iași pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 continuă

Publicat: 13 oct. 2020
Sute de societăți comerciale au fost verificate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19
Polițișii au verificat mai multe localuri pentru a vedea dacă se respectă măsurile legate de COVID-19

Politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au verificat mai multe unități comerciale

Sub autoritatea Instituției Prefectului au fost desfășurate în sistem integrat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate în cele două zile au participat peste 300 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 102 societăți comerciale și au fost verificate 72 de mijloace de transport, fiind legitimate 318 persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 43.800 de lei, dintre care 157 pentru nerespectarea măsurilor de proetcție individuală, iar 30 conform Legii nr. 61/1991. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 lei.

Polițiștii au transmis câteva recomandări

Polițiștii au trimis câteva recomandări cetățenilor.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași terasele sunt deschise, iar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea socială și igiena.

Comentarii
  • Se verifica purtarea mastii corespunzator…si in primarie…la finante…in alte institutii capusare din banul public? Sau acolo stau tatucii si pupincuristii cu wiskey si trabuc pe birou?

Adauga un comentariu