National

Copiii din România primesc bani săptămânal de la părinți. La ce sumă de ridică „alocația medie”

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Copiii din România primesc bani săptămânal de la părinți. La ce sumă de ridică alocația medie
Copiii din România primesc o alocaţie medie săptămânală din partea părinţilor de 53 de lei

Copiii din România primesc o alocaţie medie săptămânală din partea părinţilor de 53 de lei, în martie 2024, în uşoară scădere (- 1%) faţă de aceeaşi lună a anului anterior, potrivit datelor colectate de Revolut pe baza conturilor dedicate tinerilor sub 18 ani.

De asemenea, suma medie cheltuită de copii într-o lună cu cardurile Revolut

Câți bani primesc copiii din România în fiecare săptămână de la părinți şi ce sume cheltuiesc lunar pe card

Din ianuarie 2024, alocaţia de stat pentru copii a crescut cu 13,8% la 292 de lei.

Produsul Revolut

În ultimul an, baza de clienţi pentru aceste conturi junior din România – incluzând copiii şi părinţii sau tutorii – a crescut cu 65%.

La nivel international, Revolut a ajuns la peste 2 milioane de utilizatori ai Revolut

Revolut modifică aspectul aplicatiei şi adaugă noi facilităti, precum un instrument de analiză a cheltuielilor şi bugetului, pentru a creşte interesul copiilor faţă de gestionarea propriilor fonduri, dar şi elemente de design care aduc un plus de personalizare, cum sunt wallpaper-ele.

Alte funcţii adăugate: buzunarele electronice, puşculiţe digitale în care tinerii pot pune deoparte fonduri pentru diverse obiective, opţiunea de rotunjire a mărunţişului, disponibilă gratuit pentru toţi utilizatorii, indiferent de planul deţinut de adultul căruia i se asociază contul pentru copii. În România, obiectivele cel mai des setate de tineri sunt: rezerve/economii, cadouri, gadget-uri.

Cresc alocațiile pentru copii în 2024

Anul 2024 începe cu schimbări importante pentru angajați și firme. Bonurile de masă se taxează suplimentar cu încă 10% pe lângă impozitul pe venit. Persoanele fizice autorizate nu mai pot dona cei 3,5% ONG-urilor. Iar salariul minim bate pasul pe loc la început de an. De asemenea, alocațiile pentru copii cresc și ele.

Majorări vor fi și la alocațiile copiilor. Cea pentru copiii de până la 2 ani, de exemplu, crește cu 88 de lei, la aproape 720 de lei. Pentru cei până în 18 ani, alocația crește cu 36 de lei până la 292 de lei. În prezent, alocația este de 631 de lei pentru un copil de până în doi ani sau cu handicap și 256 pentru cei de până la 18 ani.

Creșterile reprezintă, de fapt, indexarea cu rata inflației care în acest an a variat între 5 și 10 procente.

Adauga un comentariu