Local

Copil electrocutat la Vaslui, transportat în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Copil electrocutat la Vaslui transportat în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași
Copil electrocutat la Vaslui, transportat în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași

Un copil în vârstă de 10 ani s-a electrocutat la Vaslui și a fost transportat la Spitalul de Copii din Iași. Minorul este domiciliat în municipiul Bârlad, într-una dintre casele sociale ale localității. Acesta a atins, din greșeală, o bucată de material (fier) ce se afla sub tensiune.

Nu este primul copil din alt județ care ajunge în ultimele zile la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Zilele trecute, în unitatea medicală județeană a ajuns un bebeluș opărit din greșeală de propria mamă.

Copil electrocutat la Vaslui, în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași

Dr. Sidonia Susanu, coordonator al departamentului de Microchirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”, Iași a declarat faptul că un copil din județul Vaslui a ajuns în stare gravă la unitatea medicală după ce s-a electrocutat. Medicul explică faptul că pacientul a suferit arsuri de gradul III la membrele superioare, la trunchi anterior și perineu anterior. Acesta a căzut și de la înălțime suferind alte leziuni.

“Pacientul in vârstă de 10 ani a fost internat cu diagnosticul de Electrocuție. Arsură grad III membrele superioare, trunchi anterior și perineu anterior, parcelar, aproximativ 10% suprafața corporală și cădere de la înălțime. Gravitatea leziunilor este data de distrucția tisulară internă, produsă prin pasajul curentului prin organism, distrucție care este progresivă pe parcursul urmatoarelor 5-7 zile. Copilul a fost operat in cursul nopții, este internat in Unitatea Funcțională de Arși ATI. In funcție de evoluția ulterioară, copilul va necesita intervenții chirurgicale seriate de excizie a țesuturilor care se vor necroza (ca urmare a efectului curentului electric), precum și de proceduri de epurare extrarenală. ”, a declarat Dr. Sidonia Susanu, coordonator al departamentului de Microchirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”, Iași.

Medicul a declarat faptul că ulterior intervențiilor chirurgicale actuale, copilul va necesita alte intervenții care țin de acoperirea defectelor cutanate și profunde. Ținând cont de natura incidentului și locația în care se afla micuțul, cel mai probabil autoritățile compentente au demarat deja o anchetă pentru a vedea cu exactitate cauza care a dus la producerea nefericitului eveniment.

Un bebeluș opărit, în stare gravă la Iași

Incidentul vine la câteva zile după ce la unitatea medicală din Iași a mai ajuns un caz grav. Este vorba despre un copil în vârsă de 1 an de zile care a suferit arsuri pe aproximativ jumătate suprafață corporală. Incidentul s-a produs în județul Neamț în momentul în care, din greșeală, mama micuțului a scăpat o oală plină cu ciorbă peste micuț:
Copilul este stabil hemodinamic, în continuare intubat şi ventilat mecanic. În cursul zilei de mâine va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale. Reevaluarea leziunilor de arsură şi aprecierea oportunităţii exciziei şi grefării zonelor de arsură. a explicat. dr. Sidonia Susanu.
Poate cel mai tragic caz care s-a petrecut în ultimele luni a fost momentul în care un copil care a căzut de la etajul trei al unui apartament din municipiul Botoșani a ajuns la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. La acea vreme, medicii au transmis faptul că micuțul a suferit numeroase leziuni. Așadar, vom vedea ce se va întâmpla cu copilul electrocutat în Vaslui care este în aceste momente tratat în unitatea medicală menționată anterior.
Adauga un comentariu