Titlurile zilei

Coșmarul îl urmărește pe vatmanul implicat în accidentul din Tătărași. Și-a dat demisia și merge la psiholog după ce a văzut moartea cu ochii – FOTO

Publicat: 16 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Coșmarul îl urmărește pe vatmanul implicat în accidentul din Tătărași. Și-a dat demisia și merge la psiholog după ce a văzut moartea cu ochii - FOTO
Ionel Harton se afla la conducerea tramvaiului 110 în ziua incidentului

Ionel Harton este vatmanul care se afla în vagonul cu numărul 110 când s-a produs accidentul din Tătărași. Acesta a rămas profund afectat de cele întâmplate, iar a doua zi și-a prezentat demisia de la companie. Colegii care au discutat cu el au aflat că merge și la psiholog

Pe 6 decembrie 2023, în jurul orei 16:00, un vatman a fost rănit grav după ce a fost prins între două tramvaie. Bogdan Baciu ceruse sprijinul unui coleg ca să îi tracteze vagonul 132, fiindcă era defect. Ionel Harton a venit cu vagonul 110 să îl ajute, însă în procedeul de cuplare, Bogdan a fost prins între tramvaie și strivit.

Vatmanul implicat în accidentul din Tătărași și-a dat demisia

Ionel Harton conducea vagonul 110 în acea zi, iar după ce a fost implicat în incidentul din Tătărași nu a mai putut continua munca. A doua zi și-a dat demisia de la CTP. Colegii sunt marcați de cele văzute și speră că ambii vatmani își vor reveni. Ceilalți nu-l acuză pe Ionel Harton că ar fi vinovat, însă accidentul putea fi evitat, dacă era respectată procedura. Bărbatul lucra la companie de aproximativ un an, iar colegul său de doar câteva luni.

„Toți colegii am rămas marcați când am văzut și stăm cu sufletul la gură să aflăm ce se va întâmpla. Suntem bucuroși acum că Bogdan este într-o stare mai bună și nu s-a întâmplat o tragedie și mai mare. Celălalt vatman și-a dat demisia a doua zi de la companie, nu a mai rezistat, chiar am aflat că a mers și la un psiholog. Chestia este că nu a fost neapărat vina lui, a fost un accident, dar cu siguranță cele văzute l-au marcat. Din cauza unui incident au rămas afectate două persoane pe viață. Îl înțeleg și pe el, probabil se simte vinovat, nimeni nu este pregătit să vadă așa ceva”, povestește Constantin, vatman la CTP și colegul lui Bogdan Baciu.

În semn de respect pentru colegul său și pentru a nu avea probleme la locul de muncă, vatmanul nu dorește să își facă identitatea cunoscută.

Colegii strâng bani pentru Bogdan Baciu

 Bogdan Baciu
Colegii de la CTP au început să strângă bani pentru Bogdan Baciu

În semn de sprijin pentru vatmanul rănit, ceilalți angajați au început o campanie în companie, în care strâng bani. Toată suma îi va fi oferită vatmanului și familiei sale de sărbători.

„Înțeleg cât de greu îi este lui Bogdan în aceste momente, iar pentru asta am decis toți colegii să strângem bani, să îl ajutăm măcar de sărbători. Avem o cutie la ieșirea din depou și cine dorește poate să contribuie cu o sumă. Este trist ceea ce se întâmplă și ne gândim că puteam fi noi în locul său. Dacă va mai fi nevoie și de altceva pentru el, dacă trebuie să donăm sânge sau ceva, suntem dispuși să intervenim”, a mai adăugat Constantin, colegul lui Bogdan Baciu.

Vatmanul Bogdan Baciu este într-o stare stabilă acum, deși, inițial, lumea se temea de ce este mai rău. Totuși, a rămas cu unele probleme, printre care auzul, care i-a fost afectat. Pe bărbatul de 34 de ani îl așteaptă acasă soția și fiica lui. În acest moment, se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu” Iași.

„În prezent, starea pacientului este stabilă, i s-a scos drenul toracic. Este bine, se mobilizează, însă i-a fost afectat auzul, reversibil. Momentan aude parțial”, declară dr. Cosmin Apetrei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu” Iași.

Compania a început o anchetă, însă nu a fost finalizată până acum. Având în vedere că este un accident de muncă, va fi trimisă la ITM.

„În acest moment, ancheta internă este în derulare. Trebuie să vorbim cu toate părțile ca să stabilim exact ce s-a întâmplat”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Vatmanul Ionel Harton a rămas marcat după ce a fost implicat direct în accidentul din Tătărași. Bărbatul a renunțat, a doua zi, la locul de muncă din cauza celor întâmplate.

Comentarii
Adauga un comentariu