Titlurile zilei

Coșmarul prin care trece o mamă singură din Iași îți provoacă fiori pe șira spinării. Femeia este mamă, dar și tată în același timp: „Trăim în chinuri” – GALERIE FOTO

Publicat: 07 apr. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Coșmarul prin care trece o mamă singură din Iași îți provoacă fiori pe șira spinării. Femeia este mamă dar și tată în același timp Trăim în chinuri  GALERIE FOTO
Maria Habas, în vârstă de 36 de ani, încearcă să-și crească singură cei cinci copii

O femeie din comuna ieșeană Valea Seacă trăiește un adevărat coșmar. Aceasta este mamă, dar și tată în același timp, însă simte că nu mai face față traiului. Disperarea i se poate citi pe chip când vine vorba despre necesitățile celor mici, cu toate că se luptă zilnic să-și câștige existența

Maria Habas are 36 de ani și trece printr-o adevărată dramă. Aceasta încearcă din răsputeri să le poată oferi celor mici o copilărie lipsită de griji, dar în ultima vreme pare că nu-i mai iese. Copiii o așteaptă cu sufletul la gură când vine de la magazin, în speranța că le va aduce ceva dulce, însă femeia povestește cu lacrimi în ochi că abia are bani de-o pâine.

Coșmarul prin care trece o mamă singură din Iași îți provoacă fiori pe șira spinării: „Mă chinui și pentru un colț de pâine”

locul unde pune hainele la uscat
Împreună cu cei cinci copii, încearcă să-și ducă traiul de pe o zi pe alta

Maria Habas are o poveste care îți provoacă fiori pe șira spinării. Din nefericire, căsnicia ei s-a încheiat în urmă cu 4 ani, când a ales să plece din mâinile soțului abuziv, pentru a-și crește copiii în liniște. A trecut prin cele mai cumplite momente, dar nu a renunțat niciodată. După ani de muncă a rămas fără nimic, dar acum locuiește într-o cameră care aparține dispensarului din comună.

„Am plecat din Hărmăneștii Vechi, satul meu natal, de 10 ani. De atunci caut un loc în care copiii să crească liniștiți, să simtă că au copilărie, să învețe și să nu mai trăiască cu frică. Un loc al nostru din care să nu ne alunge nimeni. Am fost obligată să plec și trăiam în chinuri zilnic.

Mi-am dorit ca cei mici să aibă tată, dar nu era un mediu favorabil. Deja au început să înțeleagă ce se întâmplă și erau în pericol. Copiii mi-au spus să plecăm și am înțeles că aceasta este cea mai corectă alegere”, mărturisește cu lacrimi în ochi Maria Habas, mama care își crește copiii singură.

A început o nouă viață în comuna Valea Seacă, județul Iași. O viață liniștită, cu un acoperiș deasupra capului. Copiii merg la școală, cu papuci și haine primite din donații și își dau silința să învețe bine, pentru a ajunge sus ca să-și ajute mama care în acest moment se sacrifică pentru ei.

„Nu mă dau bătută. El a îngăduit să am două mâini și două picioare. Sunt tânără și, dacă trebuie să mă târăsc ca ei să aibă de mâncare, așa o să fac. Cel mare iubește fotbalul, pentru el am nevoie de cei mai mulți papuci. Dar am și fetele care văd la școală fel de fel de haine sau jucării, ele nu-mi zic nimic, dar eu le văd cum suferă”, povestește plină de tristețe ieșeanca.

Frica de soț a fugărit-o din satul natal: „Lua patul pe sus, îl trântea și țăndări ieșeau din el”

 pocă din curtea dispensarului unde sta Maria Habas cu cei cinci copiii
A plecat din satul natal de frica unui soț abuziv, și își caută liniștea într-un sat străin din Comuna Valea Seacă

Copiii femeii s-au maturizat înainte de termen, iar singura lor dorință este să crească cu toții fericiți. Sunt conștienți de sacrificiile uriașe pe care Maria le face și încearcă să o susțină zilnic.

„Lua patul pe sus, îl trântea și țăndări ieșeau din el. Când nu avea țigări începea să facă urât. Nu mai puteai să-i stai în fața ochilor. Spărgea tot prin casă, se lua de mine și de copii. Și acum trăiesc cu frica lui. De asta am și plecat cu cinci copii mici, dintre care unul de două luni, pe care îl țineam în fașă. Habar nu aveam unde să merg sau dacă o să ajung cu bine. Dar cu rugăciunile în cap am reușit până acum”, destăinuie mama.

Pornind de la cazul Mariei Habas, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta această mamă singură care încearcă să-și crească copiii în niște condiții decente. Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI.

Comentarii
  • Cu toate astea …..a facut 5 copii cu el ………….este trist ca ea nu s-a gandit de la primul copil ……foarte trist , chiar dureros….nu a avut timp ….mare pacat sa dai nastere unor suflete si sa nu ai nimic asigurat…..
    Unele , se distreaza cu …nenorocitul….fac copii ….fara numar ……Este trist ,ca exista atatea metode de contraceptie si cu toatea astea, se aduc pe lume ffff multi copii din ….neglijenta.

Adauga un comentariu