Local

Costel Alexe, după discuțiile cu ministrul Sănătății: „România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza“

Publicat: 26 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Costel Alexe după discuțiile cu ministrul Sănătății România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza
Costel Alexe, după discuțiile cu minsitrul Sănătății: „România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza“

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus după discuția purtată la Iași, cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza.

„Am un dialog permanent cu reprezentații instituțiilor ieșene pentru că împreună, autorități centrale și locale, suntem mai puternici și eficienți în gestionarea crizei provocată de noul coronavirus.

Împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, am avut o întâlnire de lucru cu Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș, cu Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, în care am abordat principalele teme ce țin agenda instituțiilor de sănătate ieșene.

România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza și am fost exemplu de bună practică la nivel european pentru că eforturile Guvernului și deciziile autorităților locale au fost susținute de către populație“, a scris Costel Alexe pe pagina sa de Facebook.

Costel Alexe, după discuțiile cu ministrul Sănătății: „Orice măsură de prevenție este binevenită“

Ministrul mediului a mai precizat că românii trebuie să știe că în acest moment orice măsură de prevenție este binevenită.

„Pentru a ne asigura că lupta noastră este eficientă și eforturile nu au fost în zadar, măsurile de distanțare socială și de prevenție trebuie înțelese și gestionate corect.

Românii trebuie să știe că sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea zero pentru autorități, iar în acest timp orice măsură de prevenție este binevenită!

Împreună, cu o bună colaborare între autorități și populație, vom reuși să depășim această încercare prin care trece națiunea noastră!“, a menționat Costel Alexe.

Îl acuză pe șeful CJ, Maricel Popa, de demagogie

Costel Alexe a acuzat demagogia de care dă dovadă Maricel Popa si a vorbit despre promisiunile deșarte ale acestuia în legătură cu spitalul mobil de la Lețcani:

” Prefectul vă poate confirma că am mai fost în vizită la Spitalul de la Leţcani şi mereu am găsit uşa deschisă, acum poarta este închisă. Maricel Popa este vicepreşedintele Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgenţe. Nu a fost prezent la nicio şedinţă. Vă menţionez că la şedinţe s-a discutat şi despre implementarea Spitalului mobil de la Leţcani. Aşteptăm ca adresa făcută la Curtea de conturi să vină, aşteptăm că oficialii să vină în control”, a menționat minsitrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul Mediului susține că are informații potrivit cărora achizițiile de la spitalul mobil de la lețcani nu ar fi respectat legea.

„Vrem să vedem dacă achiziţia a fost făcută în spiritul şi cu respectarea legii, noi avem informaţii că nu a fost făcută aşa. Timp de 4 luni, Maricel Popa a fost un demagog, ne-a spus ca firma care livrează acest spital este un fel de firma suport NATO, dar aţi văzut din imaginile de pe satelit publicate pe reţelele de socializare faptul că acea curte arata mai degrabă ca a unei companii de mâna a treia din Turcia, nicidecum că o unitate suport NATO. Asistăm la o lipsă de competentă, cu menţiunea că în patru ani, Maricel Popa avea timp să doteze toate spitalele din Iaşi în aşa fel încât să facă faţă la o situaţie de genul. Nu poţi să aloci bani de la drumurile judeţene, atâta timp cât nu ai investit în patru ani în acele spitale care trebuia să îi preia pe oameni“, a adăugat Costel Alexe.

 

Adauga un comentariu