Prima pagină » Local » Costel Alexe, încă patru ani la șefia CJ Iași! Cum vor fi împărțite mandatele printre aleșii județului – FOTO

Costel Alexe, încă patru ani la șefia CJ Iași! Cum vor fi împărțite mandatele printre aleșii județului – FOTO

11 iun. 2024, 02:00, 14 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Costel Alexe a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Iași. Peste o sută de mii de persoane îl susțin

Județul Iași va mai fi condus, încă patru ani, de Costel Alexe. Acesta a câștigat, în urma alegerilor locale 2024, care au avut loc duminică, 9 iunie, încă un mandat. Lupta dintre el și candidatul PSD, fostul prefect, Bogdan Cojocaru, a fost una strânsă în exit poll, dar lucrurile s-au clarificat spre dimineața zilei de luni, 10 iunie 2024, când Alexe a avut un avans în fața lui Cojocaru de aproximativ 10 mii de voturi.

Costel Alexe, încă patru ani la șefia CJ Iași! Care va fi componența Consiliului Județean în următorii ani

Costel Alexe a câștigat al doilea mandat la Consiliul Județean Iași cu un scor de 34,11 la sută. Astfel, pentru componența Consiliului Județean, 109.073 de persoane, 34,77 la sută, au pus ștampila pe consilierii propuși din PNL. PSD a obținut un scor de 27,81 la sută, însumând 87.241 de votanți, ADU (Alianța Dreapta Unită – USR, PMP, Forța Dreptei) a obținut un procent de 14,13 la sută, respectiv 44.329 de persoane ce au votat consilierii propuși. Alianța pentru Unirea Românilor a fost votată de 35.472 de persoane, un procent de 11,31 la sută, iar Curaj a obținut un procent de 4,11 la sută, fiind votat de 12.890 de persoane.

Astfel, pentru următorii patru ani, Consiliul Județean ar putea fi format din 14 consilieri PNL, 12 consilieri PSD, 5 sau 6 consilieri ADU și 4 sau 5 consilieri județeni din partea Alianței pentru Unirea Românilor. În total, vor fi 37 de consilieri județeni, în calcul fiind luat și Costel Alexe, care poate vota proiectele de hotărâre din funcția de președinte CJ.

Costel Alexe, încă patru ani la șefia Consiliului Județean. Peste 100.000 de persoane au pus ștampila de vot pe PNL

Costel Alexe a obținut, în urma alegerilor de duminică, 9 iunie 2024, un scor de 34,11 la sută. Astfel, 108.414 persoane din județul Iași au pus ștampila de vot pe numele său dintr-un număr total de 332.242 de votanți. Bogdan Cojocaru, contracandidatul principal al acestuia, a fost ales de 97.807 persoane, mai exact un procent de 30,78 la sută, dar scorul nu i-a asigurat succesul. Comparativ cu rezultatele alegerilor din 2020, Costel Alexe a fost ales, de această dată, de mai multe persoane. Astfel, în 2020, din totalul celor 293.986 de votanți, un număr de 104.656 de persoane l-au ales, atunci câștigând șefia CJ cu un procent de 37,97 la sută.

„Sunt conștient de importanța fiecărui vot primit, care este o nouă dovadă a încrederii pe care ieșenii mi-au oferit-o. Vă spun sincer, victoria este a Iașului și a ieșenilor care au demonstrat că ne merităm statutul de capitală culturală a țării, de centru european, academic și democratic. Județul Iași rămâne singurul județ liberal din Moldova, cu 51 de primării liberale, printre care municipiul Iași, municipiul Pașcani, orașul Podu Iloaiei și orașul Târgu Frumos.

După una dintre cele mai agresive și denigrante campanii electorale pe care le-am trăit, au câștigat proiectele în locul gâlcevii politice. Ieșenii sunt oameni inteligenți și pragmatici, iar aceste rezultate cred că sunt și un semnal clar pentru clasa politică locală că trebuie să se ridice la standardele locuitorilor județului nostru și la așteptările pe care ei le au de la noi, ca reprezentanți în cele mai importante instituții ale statului român. Eu și echipa liberală rămânem partenerii ieșenilor.

Ca și în acest prim mandat, voi fi ori de câte ori este nevoie în județ sau la București pentru interesele comunității noastre. Mulțumesc tuturor ieșenilor! Voi rămâne un președinte pentru toți, așa cum am promis. Știu ce am de făcut, iar în următorii patru ani voi lucra la fel ca și în primii, cu drag și dragoste pentru Iași”, a fost prima reacție a lui Costel Alexe după câștigarea alegerilor.

Costel Alexe, încă patru ani la șefia Consiliului Județean! PNL ar putea avea 14 consilieri în plenul CJ, iar PSD 12.

Comentarii
  • Trebuie adus habilul si pus cumva la munca. Are experienta de europarlamentar si de presedinte CJ (sanchi, a vrut el dar n-a iesit).
    Habilul poate fi util in cazul unui meteorit, al unui bang sonic, la pesti morti in vreun iaz, la diverse mirosuri sau zgomote.
    Experienta lui de europarlamentar este cruciala daca e de mers la vreo nunta sau la format generatiile viitoare cu daruire si (pardon) abnegatie.
    Lasati Habilul sa fie consilier !
    De 20 de ani tot umbla sa se chiverniseasca, sa apara si el in lume, sa se prefaca macar 1 om ca il asculta !
    Dati acest premiu de consolare habilului si va promit ca nu vom avea regrete: vom rade zi de zi !

  • Iesenii merită multă tabla!!!!Penibil!Cu primari de 70 de ani și 2 peneliști corupți ,Iași nu merită decât tabla!!!

  • Discursul lui Alexe plin de greșeli gramaticale…Cu gâtul scurt și ochii șugubeți ,condamnatul penal Tabla face de ras așa zisii intelectuali ai județului care l-au votat!

  • Ofticati-va

  • Cu tabla doar l-au prins pe hoț, dar nu-i bai!

  • Da a muncit cu abnegație și devotament în era kovidului korbanist pentru cele 22 tone de tablă ciordite iar acum lau ajutat și tabletele îîî-ăîă spre ciordeli babane în continuare–-ha ha ha –bam bam bam-

  • vai de mama noastră

    pe axa PNL-istă Iași – Podu Iloaiei – Tg. Frumos – Pașcani zero autostradă, se va circula infernal ca și până acum sub mandatul tablagiului Alexe.

  • Sa speram ca Bunul Dumnezeu va face dreptate si Costel rât de pork Alexe nu va prinde 4 ani la CJ??? Nu-i problema daca ramane Raluca singura, fostul meu sot Marian “Pifoi” e pe faza si o consoleaza

  • Pai mai Monica si pe tine cine te reguleaza? Am sa ti dau un sms, as împinge odata la tine acuma cât esti mai slabuța

  • frauda electorala

    Frauda electorala, voturi furate, buletine de vot deja stampilate si date cu bani la prostime, procente date din pix la Psd si Pnl. Numararea voturilor trebuie sa se efectueze in toate sectiile de votare in prezenta reprezentantilor partidelor tuturor candidatilor. Sa se modifice legea electorala! Cei care numara voturile sunt platiti din baniii nostri ca sa ne fure voturile? ce incredere sa ai in ei daca nu se numara voturile in prezenta reprezentantilor tuturor partidelor care candideaza. La prezidentiale o sa netrezim cu un presedinte pe care nu l-a votat nimeni dar va avea procent 90% din pix.

  • Prostia nu are limite si nu trece ca o raceala!

  • Dar tabla, tabla cum va fi impartita?

  • Terchea Berchea

    După patru ani vor începe procesele penale ale alesului județului?Nu cred…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *