Titlurile zilei

Costume pentru morți și sicrie în plină stradă! Trecătorii sunt oripilați: „Cine a permis să existe, într-un loc public, așa scene macabre” – FOTO

Publicat: 10 iul. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Costume pentru morți și sicrie în plină stradă Trecătorii sunt oripilați Cine a permis să existe într-un loc public așa scene macabre - FOTO
Pășcănenii sunt revoltați, pentru că nu este normal ca acest magazin de pompe funebre să fie atracția principală a orașului. Magazinul West Moldavia SRL este poziționat în fața gării

Imagini macabre într-un oraș din județul Iași. Când treci pe acolo uiți de orice supărare, pentru că îți aduci aminte de moarte și de faptul că nu iei nimic cu tine după. Cu toate acestea, mulți dintre localnici au devenit frustrați, pentru că acel magazin are peste 20 de ani de când este poziționat acolo și strică tot aspectul orașului

Pășcănenii sunt revoltați, pentru că nu este normal ca acest magazin de pompe funebre să fie atracția principală a orașului. West Moldavia SRL este poziționat în fața gării, în așa fel încât oricine merge cu trenul și coboară pentru a vizita Pașcaniul vede imaginea cu sicrie și coroane.

„Vai de capul nostru, în fața gării cu sicrie și coroane. Întrebarea mea este de ce nu-și găsesc alt sediu”, declară Vali Cozma.

Afaceristul Gelu Costăchescu. Un magazin cu mai multe apucături

poză cu magazinul West Moldavia, pompe funebre, din fața Gării din Pașcani
West Moldavia SRL, din Pașcani este magazinul care le are pe toate. Are două intrări, una este pentru cei care își doresc să achiziționeze produse alimentare

West Moldavia SRL, din Pașcani, este magazinul care le are pe toate. Are două intrări, una este pentru cei care își doresc să achiziționeze produse alimentare, băuturi sau cafea, iar cealaltă este pentru cei care sunt interesați de sicrie, coroane, icoane ori lumânări. Mai mult decât atât, pe perete atârnă două costume, perfecte pentru ultima ținută, în așa fel încât serviciul este complet. Situația este și mai gravă din cauza faptului că, de peste 20 de ani, localnicii se plâng și nu este nimeni care să-i asculte și să mute acele imagini sumbre din fața gării.

„Atracția orașului, poftim. Nu înțeleg cine a permis ca într-un loc public, care are o anumită importanță, să existe așa scene macabre. Este strigător la cer, de ce municipalitatea nu dărâmă șandramaua asta funebră și să facă un parc sau o stație modernă. Dugheana asta este aici de mulți ani, peste 20 cred că are, chiar nu a văzut-o nimeni din primărie? Cum să dai autorizație pentru așa ceva. Cel mai bine ar fi ca aceasta să fie mutată în față primăriei, în așa fel încât să nu mai fie invizibilă. Totuși, este vorba despre gara din Pașcani, toată lumea trece pe aici, nu ne dorim să vedem așa ceva”, adaugă un pășcănean.

Contactat de mai multe ori de reporterii BZI, Gelu Costachescu, patronul societății comerciale West Moldavia SRL, a afirmat faptul că nu îl interesează subiectul.

„Eu am treabă, sunt la volan și nu mă interesează să discut astfel de subiecte”, declară Gelu Costăchescu.

Scene macabre în centrul Pașcaniului

poză cu Gelu Costăchescu, proprietar magazinul West Moldavia, pompe funebre, din fața Gării din Pașcani
Cu toate acestea mulți dintre localnici au devenit frustrați, pentru că acel magazin are peste douăzeci de ani de când este poziționat acolo, și strică tot aspectul orașului

Amintim faptul că Gelu Costachescu obișnuia să-și aprovizioneze magazinul din Pașcani cu marfă adusă în mașina mortuară, exact cea cu care firma sa de prestări servicii funerare transporta și morții. Mai mult decât atât, ca și cum nu ar fi suficient, Gelu Costăchescu are o plăcere deosebită în a-și face reclamă pe rețelele de socializare. Și acolo, oamenii îl roagă să închidă magazinul sau să-l mute, pentru că nu este normal ca cei mici să vadă fel de fel de modele de sicrie și de coroane.

„Rușine, vă faceți reclamă pe Facebook. Sunteți în criză, ce s-a întâmplat cu voi? Nu mai moare lumea, nu mai aveți vânzare la sicrie? Puneți o reclamă deasupra gării cu «Bine ați venit la Pașcani, poftiți la sicrie»”, reiese dintr-un comentariu la postarea lui Gelu Costachescu.

Pe 1 iunie 2022, un localnic chiar amenința că aruncă în aer magazinul cu tot cu imaginile macabre, cu o bombă. Acesta însă nu a reușit, pentru că poliția s-a mobilizat și au fost luate măsuri de protecție.

Comentarii
  • Este extrem de simplu. Dobitocul asta este socrul primatului. Așa se explică existența hidoșeniei acelea. Însă pe boul ăla de Costăchescu îl doare fix in cur. Până când se găsește un pășcănean mai cu moț și-i dă foc la dugheană.

  • Si la Tomesti,o comuna de lângă Iași este la fel.Cobori din autobuz și aterizezi pe un cavou amplasat în mijlocul intersecției.Te-ar îngropa de viu ,asta a rămas afacere profitabila.

  • Și ma Iasi pe strada Ciric și stradela Ciric (deschidere la 2 străzi) a apărut o firma funerara intr-o cladire REZIDENȚIALA între case.. 🙁

  • La Iasi, in zona veche de case, o cladire rezidențiala s-a transformat brusc in nerezidențiala servicii mortuare, fără un PUD, acord vecini, etc. Locuitorii stau acum cu dricurile in porti. Stradela și strada Ciric.

  • Acolo se fac si pomenile? Adica ala care spala ” mortu ” face/ umple si sarmalele pentru masa de dupa?!?

  • Bai, nu e gluma ! Unele firme mortuare chiar folosesc la pregatirea mesei /pomenilor proprii angajati ; soferu care cara mortu’ sau omul care spala corpul decedatului, ajuta la facutul sarmalelor & colivei, borsului, pusul colacilor fara manusi,etc.
    Sanipidul trebuie urgent sa faca control. Aveti grija ce mancati cand mai mergeti la astfel de evenimente.

  • Toată str Eternitate, str Pădurii și la toate chioșcurile vezi agățate coroane. Nu ar trebui sa fie lăsați cu firme de pompe funebre🙈 sa ii înghesuie pe toți în cimitire

Adauga un comentariu