Prima pagină » Sanatate » Coșuri în zona intimă imagini. Cum să eviți formarea acestora și metode simple de tratament

Coșuri în zona intimă imagini. Cum să eviți formarea acestora și metode simple de tratament

17 iun. 2022, 12:59,
BZI.ro, în Sanatate

În perioada adolescenței multe fete suferă de coșuri în zona intimă ca în imagini. Pielea din locurile intime, și anume în regiunea pubiană, membrana mucoasa a organelor genitale externe este bogat alimentată cu glande care secretă grăsime și transpirație. Sub influența unui fond hormonal instabil, aceștia sunt mai ales activi în adolescență, tinerețe și vârsta adultă timpurie. Prin urmare, zona intimă este un loc preferat pentru acnee și coșuri la femei destul de des. Sunt albe sau roșii, situate în interior subcutanat sau în exterior, apar în zona inghinală.

Ce ar trebui să facă o fată dacă acneea apare în mod regulat între picioare sau pe fese? Nu disperați si in nici un caz nu încercați să le zdrobiți sau să influențați cumva mecanic aceste formații. La fel cum îți apar coșuri în orice altă parte a corpului, acestea pot apărea și „acolo”. Acestea sunt glande sebacee înfundate care duc la formarea de mici bulgări numite coșuri. Între picioarele femeilor apar din mai multe motive. Printre cele mai frecvente se numără umiditatea în zonă, prezența secreției crescute, frecare în această zonă la mișcare, în special în prezența organelor genitale mărite, insuficiențe hormonale. De asemenea, aceste coșuri pot fi consecințele bărbieritului sau epilării,  precum și încălcarea regulilor de igienă intimă.

un cos in zona intima

Pentru a scăpa de disconfort păstrați zona genitală curată și uscată

Coșuri în zona intimă imagini. De ce se manifestă acest disconfort în perioada adolescenței

O erupție pe labii la fete și adolescente este un simptom destul de neplăcut, aducând uneori multe neplăceri și disconfort. Poate indica patologii grave sau nerespectarea regulilor de igienă personală. Ele pot apărea periodic, de exemplu, se revarsă la o adolescentă înainte de debutul menstruației, pot deranja fata din când în când sau există aproape constant. Dermatologii și ginecologii au observat că în prezența acneei vulgare pe față, astfel de erupții pot fi adesea observate în zona intimă.

De obicei, odată cu sfârșitul adolescenței, dispare și acneea într-un loc intim. Dar dacă astfel de erupții cutanate sunt constante, atunci este mai bine să consultați un medic. Acestea se simt la fel cum un nodul, veruci sau o mică umflare oriunde pe labii. De asemenea, apare un disconfort la mers sau la alte mișcări, erupția poate fi sau nu dureroasă. De asemenea, apare roșeață în zona din jurul coșului.

femeie care se tine de zona intima

O erupție pe labii la fete și adolescente este un simptom destul de neplăcut

Acest lucru se datorează faptului că în timpul menstruației, umiditatea vaginului crește, ceea ce îl face cu atât mai propice pentru formarea și creșterea acneei. Modificările hormonale în timpul perioadelor sunt, de asemenea, unul dintre factorii care provoacă recidive. Pentru a preveni apariția acestora menține-ți zona intimă curată și uscată în această perioadă.

Cum se tratează acneea pe labii la femei. Sfaturi din partea specialiștilor

De  acnee mică și nedureroasă scapă respectând regulile simple de igienă. Pentru leziunile care sunt dureroase și inflamate sau prea mari, sunt necesare antibiotice în combinație cu drenajul adecvat al puroiului. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vizitați un ginecolog.

Pentru a scăpa de disconfort păstrați zona genitală curată și uscată. Spălați organele genitale în fiecare zi, în timp ce faceți baie, cu apă plată. Evită să folosești săpunuri sau geluri. Ele pot face suprafața uscată și aspră.

un cos in zona intima

Sunt albe sau roșii, situate în interior subcutanat sau în exterior, apar în zona inghinală

Nu trageți și nu strângeți niciodată un coș pe buze. După bărbierit și epilare, acneea dintre picioare apare din cauza infecției sau iritației. Tratați cu antiseptice, dacă nu există efect, vizitați un medic.

Purtați lenjerie intimă lejeră din bumbac. Îmbrăcămintea strânsă trebuie evitată pe cât posibil, mai ales în zilele călduroase. Bea multă apă, mănâncă suficiente fructe și legume proaspete. Evitați alimentele prăjite și grase.

Evitați să luați prea mult zahăr și alte alimente îndulcite. Acest lucru favorizează creșterea bacteriilor. Luați în considerare consumul de iaurt, acest lucru ajută la menținerea nivelului adecvat al pH-ului în zona vaginală. PH-ul optim al mediului în zona intimă împiedică dezvoltarea bacteriilor într-un mod anormal.

Dacă apar coșuri în zona intimă ca în imagini este bine să mergi direct la medic. Acesta poate fi strâns doar când a acumulat puroi în interior. Pentru a ușura această tensiune, încercați o compresă caldă peste ea pentru a înmuia suprafața pielii. Dacă simți că un coș pe labii începe să provoace neplăceri, nu amâna o vizită la ginecolog. Acest lucru va ajuta la evitarea complicațiilor și răspândirea în continuare.

femeie care se tine de zona intima

Prin urmare, zona intimă este un loc preferat pentru acnee și coșuri la femei destul de des

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024