Sanatate

Iritație genitală poze: Cum să eviți apariția unui astfel de disconfort în zona intimă

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iritație genitală poze Cum să eviți apariția unui astfel de disconfort în zona intimă
Una dintre cele mai frecvente infecții ale organelor genitale externe este inflamația vulvei

Iritația genitală poate fi identificată după poze. Acest disconfort apare din cauza leziunilor pielii și mucoaselor vulvei, adică a organelor genitale externe. Acestea sunt foarte sensibile și predispuse la răni. Iritațiile în zona intimă se caracterizează prin mai multe simptome extrem de neplăcute.

Iritațiile nu sunt periculoase, dar nu trebuie subestimate. Uneori chiar și cele mai inofensive răni se pot transforma într-o infecție. Acestea fiind adesea foarte neplăcute. Persistă mâncărimea, roșeața și uneori chiar umflături în zona intimă. Una dintre cele mai frecvente infecții ale organelor genitale externe este inflamația vulvei. Aceasta apare când mecanismele naturale de apărare ale epiteliului sunt deteriorate. Inflamația vulvei trebuie tratată deoarece neglijarea bolii poate duce la infecții repetate ale vaginului, uretrei sau vezicii urinare.

grafica femeie care se tine de zona intima din cauza iritatiei genitale
Iritația genitală este însoțită de mai multe simptome neplăcute precum mâncărimea, senzație arzătoare și furnicături

Iritație genitală poze: Cum să identifici rapid că ai nevoie de ajutorul unui medic

Iritația genitală este însoțită de mai multe simptome neplăcute precum mâncărimea, senzație arzătoare și furnicături. Ele reprezintă un mare disconfort, căruia uneori este greu de făcut față. Iritația nu este același lucru cu infecția. Cu toate acestea, ignorarea iritației poate duce la o infecție.

Uneori, chiar și cele mai nesemnificative motive pot duce la iritații. Printre cele mai răspândite sunt igiena insuficientă sau purtarea de lenjerie prea strâmtă. Uneori cauza afecțiunii este reprezentată de răni care apar  în timpul mersului cu bicicleta.

femeie care se tine de zona intima din cauza iritatiei genitale
Uneori, chiar și cele mai nesemnificative motive pot duce la iritații

Inflamația vulvei poate lua diferite forme. Atunci când are loc o inflamație la nivelul vaginului și a vulvei, cauza disconfortului este dezvoltarea unei infecții. De asemenea, poate avea loc inflamația fungică a vulvei. Aceasta este cea mai frecventă cauză a apariției unui disconfort în zona intimă. Afecțiunea este asemănătoare ciupercii și a Candidei albicioase. Dacă nu este tratată la timp, condițiile favorizează dezvoltarea ciupercilor. Acest fapt este cauzat de nivelul de umiditate și temperaturii ridicate din zona intimă.

Ce să faci pentru a evita disconfortul: Ce spun specialiștii

Pentru a evita apariția unei infecții la nivelul zonei intime trebuie să acorzi o atenție deosebită produselor de igienă pe care le utilizezi. Specialiștii spun că ar trebui să eviți unele dintre acestea. În special cele care conțin propilenglicol și SLS. Acestea trebuie ocolite deoarece pot provoca iritații.  Este important să asiguri curățenia și uscarea organelor genitale, pentru a preveni supraîncălzirea acestora.

Ginecologii recomandă să porți lenjerie de corp respirabilă.  În ceea ce privește igiena corespunzătoare, trebuie de asemenea să reții că ar trebui să ștergi vulva din față în spate, pentru a evita abraziunile. Cel mai bine este să folosești hârtie igienică albă, inodoră, prosoape moi din bumbac sau in. De asemenea, lenjeria de corp la fel ar trebui să fie din bumbac.

femeie care tine in dreptul zonei intime un cartonas sos din cauza iritatiei genitale
Uneori chiar și cele mai inofensive răni se pot transforma într-o infecție

În timpul actului sexual, trebuie să utilizezi lubrifianți hipoalergenici, neiritanți. Astfel, vei reuși să-ți asiguri o viață intimă sănătoasă. Foarte important este să mănânci bine și să te odihnești mai mult. Relaxează-te și încearcă să reduci nivelul de stres la minimul necesar.

În cazul în care ai identificat o iritație genitală după poze este indicat să consulți un medic specialist. Este mai bine să încredințezi medicului tratamentul mâncărimi în zona intimă. Ginecologul va efectua testele necesare și va afla care este cauza exactă care a provocat un astfel de disconfort insuportabil.

femeie care se tine de zona intima din cauza iritatiei genitale
Iritațiile nu sunt periculoase, dar nu trebuie subestimate


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu