Titlurile zilei

Credea că e prea șmecher să poată fi pedepsit, dar s-a înșelat. Vasluianul care s-a îmbătat într-un club din Iași și era să dărâme o casă după ce a pierdut controlul volanului a fost arestat!

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Credea că e prea șmecher să poată fi pedepsit dar s-a înșelat. Vasluianul care s-a îmbătat într-un club din Iași și era să dărâme o casă după ce a pierdut controlul volanului a fost arestat
Imagini de la accidentul petrecut în comuna ieșeană Gorban

Tănărul care a provocat un accident rutier spectaculos după ce a plecat beat dintr-o discotecă a fost arestat. Atunci, cinci tineri au fost la un pas de moarte. Șoferul teribilist s-a urcat beat la volan și a apăsat prea mult pedala de accelerație. Mașina pe care o conducea a ajuns într-o casă din comuna ieșeană Gorban, iar toți ocupanții autoturismului au fost răniți. Testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie uriașă care l-a trimis în spatele gratiilor

Un tânăr care a provocat un accident rutier grav după ce a plecat dintr-un club a fost arestat.

„Polițiștii Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din cercetări a rezultat că pe 23 mai 2021, un tânăr de 26 ani, în timp ce ar fi condus un auto pe DN 28, pe raza localității Gorban, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, iar apoi ar fi fost proiectat într-o anexă gospodărească. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a 5 persoane, inclusiv a conducătorului auto, toate fiind transportate la spital. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Pe 10 iunie 2021, în baza probatoriului administrat în cauză, tânărul de 26 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J Iași. Pe 11 iunie 2021, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni și Judecătoriei Răducăneni, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă.

Cum a ajuns tânărul după gratii

Povestea începe când Andrei Mihăiță Cozma, un tânăr din Vaslui, a provocat un accident spectaculos în comuna ieșeană Gorban. Era trecut de ora 5:00 când tânărul gonea prin comună. La un moment dat a pierdut controlul volanului și a intrat într-o casă. În urma impactului, toți ocupanții autoturismului au fost răniți. Trebuie precizat faptul că în autoturism se aflau doi bărbați și trei femei. Cel mai grav a fost rănit prietenul șoferului, un tânăr tot din Vaslui. Acesta a fost găsit inconștient și a intrat în comă.

„În jurul orei 5:19, o mașină s-a răsturnat cu impact într-o locuință în satul Gorban. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a cinci persoane, trei persoane de sex feminin și două persoane de sex masculin. Două dintre persoane erau încarcerate. Din cele două victime încarcerate, o victimă era inconștientă și a fost preluată de un echipaj de SAJ C2. Cele cinci victime au vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și se întorceau de la discotecă mergând pe direcția Răducăneni – Huși. La intervenție au fost dirijate două echipaje SAJ de tip B2, un echipaj de tip C2, un echipaj de prim-ajutor de la Răducăneni, un echipaj de prim- ajutor D2, un echipaj ATVM. După intervenție, trei victime au fost dirijate la UPU «Spiridon», iar două victime la UPU Spitalul Neurochirurgie”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Alcoolemia uriașă a șoferului l-a trimis în spatele gratiilor

Polițiștii prezenți la fața locului au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„În jurul orei 5:30, am fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 28, în comuna Gorban, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că un tânăr de 26 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe DN 28 dinspre Răducăneni către Vaslui, ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un gard, iar ulterior cu un imobil. În urma accidentului a rezultat rănirea a cinci persoane.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Surse din cadrul Anchetei au precizat că două dintre tinere erau din Iași, mai precis din Răducăneni și din Gorban. Cei 5 tineri au petrecut toată noaptea la o discotecă din Gura Bohotin. Reporterii „BZI” au intrat în posesia unor imagini surprinse de camerele de supraveghere din comună. Mașina implicată în accident trece ca o torpilă prin centrul comunei, iar la scurt timp șoferul pierde controlul autoturismului.

Adauga un comentariu