Culinar

Cremă de brânză pentru prăjituri: Gust delicios, ca mama acasă!

Publicat: 18 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă de brânză pentru prăjituri Gust delicios ca mama acasă
Foarte important atunci când faci crema de brânză pentru prăjituri este să nu adaugi mai mult de 3-4 ingrediente

Fiecare a mâncat măcar o dată o prăjitură cu cremă de brânză și a rămas plăcut surprins de gustul savuros.

Crema de brânză pentru prăjituri, ca la mama acasă, este foarte ușor de făcut de orice gospodină și nu necesită mari cunoștințe într-ale gastronomiei.

Crema de brânză pentru prăjituri are un gust minunat și o consistență delicată care face fiecare produs de cofetărie în care este folosită să fie extraordinar.

crema de branza de vaci

Cremă de brânză pentru prăjituri: Secretele unui gust desăvârșit

Cremă de brânză pentru prăjituri, așa cum îi spune și numele, are ca ingredient principal principal brânza de vaci, la care se adaugă zahăr pudră, ouă, unt sau smântână. Mama obișnuia, uneori, să mai pună și esență de vanilie, puțin lichior sau cacao.

Foarte important atunci când faci crema de brânză pentru prăjituri este să nu adaugi mai mult de 3-4 ingrediente.

Un alt secret al mamei pentru crema de brânză pentru prăjituri era acela că respecta mereu proporțiilor și condițiilor de temperatură. Astfel, mama punea untul moale, iar crema de brânză și smântâna pentru frișcă rece.

crema de branza de vaci

În plus, mama nu folosea zahăr, ci zahăr pudră, deoarece zahărul putea să nu se dizolve și să se simtă deranjant în cremă.

Un alt secret al mamei pentru ca crema ei de brânză să aibă o culoare albă lucioasă era acela că mai întâi bătea untul cu zahăr, apoi adăuga crema de brânză. În plus, mama nu păstra crema de brânză mult timp deoarece I se schimba gustul și nici nu făcea foarte multă, decât atât cât avea nevoie pentru o anumită prăjitură.

Un alt secret al mamei era acela că dacă rețeta la care urma să folosească acea cremă de brânză conținea lapte condensat, cantitatea de zahăr o reducea semnificativ.

tort cu crema de branza de vaci

Cremă de brânză pentru tort

Cremă de brânză pentru tort mama o făcea prin amestecul cremei de brânză, zahărului pudră, smântânii pentru frișcă și gălbenușurilor. Rezulta o cremă stabilă, elastică, pufoasă, simplu de pregătit și de lucrat cu ea.

Pentru această rețetă extreme de simplă, mama folosea 400 gr de cremă de brânză, 2 gălbenușuri, 100 gr de zahăr pudră, 200 ml de smântână pentru frișcă 33%.

Mai întâi, mama bătea crema de brânză cu zahăr pudră, după care turna frișca, având grijă să amestece continuu. Într-un vas separat, bătea gălbenușurile, după care le încorpora în compoziția de bază și mai amesteca o dată. Când era gata, crema de brânză o dădea la frigider pentru 30 de minute și pe urma orna deliciosul tort.

crema de branza de vaci

 

Cremă de brânză și unt

Crema de brânză și unt mama o făcea din puține ingrediente și foarte rapid. Această cremă se prepară deosebit de simplu, amestecând crema de brânză, untul și zahărul pudră. Singurul secret la această cremă era că untul trebuia să fie moale, iar crema de brânză rece.

Pentru această rețetă de cremă de brânză, mama folosea 320 gr de cremă de brânză, 100 gr de unt, 80 gr de zahăr pudră și 10 ml extract de vanilie.

Mama punea toate ingredientele într-un vas și le amesteca timp de 7 minute. Pe urmă transfera crema într-un poș cu dui și orna prăjitura pentru care făcea crema.

Dacă v-a plăcut această rețetă, puteți încerca și cea mai bună prăjitură cu brânză de vaci, cum doar mama știa să facă și rețeta de cornulețe cu untură, ca la mama acasă și cea de gogoși, cum numai mama știa să facă.

Adauga un comentariu