Sanatate

Crema de gălbenele pentru Zona Zoster: Un remediu din farmacia naturii

Publicat: 20 oct. 2021
crema de galbenele si persoana care sufera de Zona Zoster
Zona Zoster este o afecțiune cutanată virală și poate apărea oriunde pe corp

Zona Zoster reprezintă o infecție cutanată virală provocată de virusul herpetic, numit varicelo-zosterian, ce duce la o erupție dureroasă pe piele. Persoanele care se confruntă cu această problemă caută diverse remedii natural pentru a calma durerea și vor să știe dacă pot folosi crema de gălbenele pentru Zona Zoster.

Zona Zoster este o afecțiune cutanată virală și poate apărea oriunde pe corp, dar în cele mai multe cazuri se manifestă prin apariția unor benzi de vezicule fie pe o parte, fie pe cealaltă a trunchiului.

persoana afectata de zona zoster

Deoarece este același virus care provoacă și varicela, la persoanele care au avut această boală virusul rămâne inactiv în țesutul nervos de lângă măduva spinării și creier. Acesta se poate reactiva chiar și după mulți ani, provocând Zona Zoster.

Dacă la mulți vurusul rămâne latent, sunt situații când se reactivează. Afecțiunea apare, în cele mai multe cazuri, la persoane care au vârsta de peste 50 de ani.

Zona Zoster nu pune viața în pericol, în schimb poate provoca dureri foarte mari.

persoana afectata de zona zoster

Crema de gălbenele pentru Zona Zoster: Rezultate imediate pentru tratarea rănilor

Pentru Zona Zoster nu există încă un tratament anume și se pot administra soluții antiseptice, pentru a evita suprainfectarea și uscarea veziculelor, iar pentru ameliorarea durerii se administrează antialgice, antiinflamatoare sau comprese locale. De asemenea, există mai multe spray-uri care ameliorează simptomele Zonei Zoster.

Pentru ameliorarea simptomelor Zonei Zoster se poate apela și la anumite remedii naturale. Unul dintre aceste tratamente naturiste este crema de gălbenele.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare sau antiseptice, crema de gălbenele este eficientă în vindecarea rapidă a rănilor produse de Zona Zoster.

În plus, crema pe bază de gălbenele este eficientă atunci când vine vorba despre înmuierea pielii foarte uscate, atunci când încep să se cicatrizeze rănile produse de Zona Zoster. Această cremă poate fi folosită pentru proprietățile sale emoliente prin aplicarea pe zonele afectate.

persoana afectata de zona zoster

Zona Zoster: Tratament naturist

Pentru ameliorarea problemelor create de Zona Zoster se poate apela și la alte remedii naturale.

Unul dintre aceste remedii este hameiul, care este un sedativ al sistemului nervos datorită uleiului eteric pe care îl conţine. Efectul calmant apare foarte repede după ce se consumă o ceaşcă de ceai de conuri de hamei. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de conuri de hamei uscate şi dintr-o cană cu apă clocotită. Se recomandă administrarea a două căni de ceai pe zi.

Pentru tratarea ulceraţiilor pielii se recoamndă infuzia de salvie. Astfel, zona unde s-au spart veziculele provocate de Zona Zoster se spală cu un tampon înmuiat în infuzie de salvie, ce  are efecte antiseptice şi cicatrizante. După aceea, pielea se unge cu ulei preparat tot din salvie. Tratamentul se repetă de trei ori pe zi, un interval de trei săptămâni.

Un alt remediu care grăbeşte vindecarea rănilor provocate de Zona Zoster şi care atenuează mâncărimile este uleiul de lavandă. Acesta poate fi aplicat direct pe tegument, fiind eficient pentru toate tipurile de piele şi pentru persoanele de orice vârstă. Uleiul de lavandă are proprietăţi calmante, cicatrizante şi antiseptice şi se aplică zilnic, de-a lungul traiectului nervos acoperit de erupţii, până când acestea dispar.

Adauga un comentariu