Culinar

Cremă de vanilie cu un litru de lapte. Cum să obții o cremă fină și aromată pentru cele mai bune prăjituri de casă

Publicat: 19 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă de vanilie cu un litru de lapte. Cum să obții o cremă fină și aromată pentru cele mai bune prăjituri de casă
Crema de vanilie este ideală pentru a pregăti niște prăjituri de casă gustoase, aromate și fine.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o cremă de vanilie cu un litru de lapte. Gustoasa cremă de vanilie este pe placul multora dintre noi și este ideală pentru a pregăti niște deseturi delicioase. Iată cum să obții o cremă fină și aromată pentru cele mai bune prăjituri de casă.

Cremă de vanilie cu un litru de lapte

Dacă vrem să facem acasă niște prăjituri gustoase, aromate și rafinate, putem opta pentru o cremă de vanilie cu un litru de lapte. Pentru aceasta avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Crema de vanilie este alegerea perfectă pentru a umple niște deserturi de casă cu care să îi cucerim pe cei de la masă. Crema de vanilie făcută cu un litru de lapte are o textură fină și un gust aparte. Pentru aceasta vom folosi 6 gălbenușuri, 80 g de făină, 1 litru de lapte, esență de vanilie și 100 g de zahăr.

Se bat gălbenușurile cu zahărul apoi se toarnă laptele rece și făina. După ce toate ingredientele se omogenizează se pune crema la foc mic, pe baie de aburi și se toarnă esența de vanilie când crema este aproape gata. Crema de vanilie are o textură aparte, este delicioasă, fină și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de maginație. Prăjiturile de casă cu cremă le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Rețete simple pentru cele mai bune creme de prăjituri

Dacă vrem să facem niște prăjituri cu cremă, ideală este gustoasa cremă de vanilie. Rețetele de cremă sunt simple și pot fi adaptate după preferințe. Putem face rapid o cremă de vanilie cu unt. Vom folosi 6 gălbenușuri, 1 litru de lapte, 250 g de zahăr, 100 g de făină, 250 g de unt gras, esență de vanilie și 1 praf de sare.

Într-un vas se amestecă foarte bine zahărul cu praful de sare, vanilia și gălbenușurile. Se toarnă ulterior laptele și făina apoi se amestecă foarte bine. Separat se încălzește laptele și se toarnă peste cremă. Crema se fierbe la foc mic și se amestecă mereu să nu se lipească de oală. Când crema este aproape gata se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă din nou și se ia crema de pe foc. Cu aceasta vom umple prăjituri și fursecuri de casă.

Crema de vanilie este ideală pentru a pregăti niște prăjituri de casă gustoase, aromate și fine. Rețetele sunt simple și la îndemâna oricui. Cu delicioasa cremă de vanilie putem umple niște eclere, putem face o prăjitură cu blat însiropat și cremă de vanilie, putem umple niște nuci cu aluat fraged sau niște faguri moi și pufoși. La fel de bine putem umple niște cornuri de casă cu cremă de vanilie, iar pentru ornat putem face o glazură de ciocolată neagră. Când vine vorba de rețetele de prăjituri, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare pentru a obține adevărate delicii și a-i cuceri pe cei dragi cu deserturi irezistibile. Rețetele de cremă sunt inedite, gustoase, iar cu câteva esențe aromate vom obține deserturi savuroase.

Adauga un comentariu