International

Pandemia a luat cu asalt Italia! A înregistrat aproximativ 8.800 de cazuri în ultimele 24 de ore

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pandemia a luat cu asalt Italia A înregistrat aproximativ 8.800 de cazuri în ultimele 24 de ore
Italia a impus carantină totală

Italia a înregistrat 8.804 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunțat joi Ministerul Sănătăţii, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. Miercuri, au fost raportate 7.332 de cazuri, relatează Reuters.

De asemenea, numărul deceselor a explodat. Joi s-au înregistrat 83, faţă de 43, câte au fost confirmate cu o zi înainte. Numărul este mult mai mic decât cel din vârful pandemiei din Italia, în martie şi aprilie, când erau peste 900 de decese în fiecare zi, potrivit mediafax.ro.

Prima țară din Europa grav afectată de pandemie

Italia a fost prima ţară din Europa lovită de pandemia de COVID-19 şi are al doilea cel mai mare număr de decese de pe continent, după Marea Britanie, cu 36.372 de victime de la izbucnirea focarului în februarie, potrivit cifrelor oficiale.

Pe fondul creşterii capacităţii de testare, joi s-au efectuat 162.932.de teste, un nou record pentru o perioadă de 24 de ore.

Record de infectări cu coronavirus în Italia: Peste 7.000 de cazuri, miercuri, 14 octombrie

talia a înregistrat, miercuri, un nou record de îmbolnăviri de la începutul pandemiei. 7.332 de persoane au fost confirmate, relatează CNN.

Autoritățile sanitare italiene au anunțat că 7.332 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în peninsulă, miercuri. Este vorba de cel mai mare număr zilnic de infectări de la începutul pandemiei. Cel mai ridicat număr de infectări în Italia, în perioada în care țara era epicentrul pandemic al Europei, a fost de 6.557 cazuri zilnice.

Record de infectări cu coronavirus în Italia: Noi restricții impuse

Miercuri, 43 de persoane au decedat din cauza coronavirusului în Italia. În total, țara înregistrează 36.289 de decese și 372.799 de infectări.

Italia a fost cea mai puternic lovită de coronavirus la începutul pandemiei, în primul val al acesteia. Restricții suplimentare au fost anunțate, marți, de prim-ministrul italian Giuseppe Conte, iar starea de urgență a fost din nou prelungită până în 31 ianuarie.

Ministrul de externe Luigi Di Maio a exclus scenariul impunerii din nou a carantinei la nivel naţional, susţinând că economia italiană nu-şi poate permite o astfel de măsură.

Carantină pentru românii care vin în Italia

Noul DPCM (Decretul Președintelui Consiliului de Miniștri) semnat marți, 13 octombrie 2020, de Premierul Giuseppe Conte și Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, aduce o modificare și la „Anexa 20” a precedentului decret, anexă în care sunt definite listele țărilor cu risc ridicat de infecție. Țara noastră, care se afla în „Lista C” din această anexă, acum se află în „Lista D”, dar măsura autoizolării rămâne obligatorie în continuare pentru cei care vin din România.

Decretul a intrat în vigoare începând de miercuri, 14 octombrie, și are o valabilitate de 30 de zile. Trebuie precizat însă că Anexa 20, prin urmare listele din această anexă, pot fi modificat și săptămânal, în funcție de situația actualizată a fiecărei țări în contextul pandemiei de COVID-19.

Adauga un comentariu