Sfatul medicului

Creșterea în greutate la menstruație este normala?

Publicat: 03 sept. 2020
Creșterea în greutate înainte de menstruație
Creșterea în greutate înainte de menstruație

Creșterea în greutate la menstruație. O schimbare în greutate înainte sau în timpul menstruației este un eveniment obișnuit. Diferite cauze, cum ar fi dezechilibrul hormonal sau constipația, o pot declanșa. Cu toate acestea, atunci când creșterea în greutate este foarte severă, aceasta ar putea fi cauzată de o altă problemă medicală.

Creșterea în greutate la menstruație

Dureri de burta, oboseală, dureri de cap. Debutul menstruatiei poate fi însoțit de diferite supărări minore. Unele femei pot observa, de asemenea, o mică creștere în greutate în timpul acestei perioade. La sfârșitul perioadei, pierd de obicei acest excedent ușor. Această variație a greutății poate fi explicată prin diverși factori.

În emisiunea „Sans rendez-vous” de pe Europa 1, medicul Jimmy Mohammed a explicat cauzele acestei creșteri în greutate înainte de menstruație: „Este legată de un dezechilibru între hormoni, progesteron și estrogen, care va duce la retenție de lichide și sindrom de edem. Apa nu va mai fi eliminată corespunzător, astfel încât picioarele pot deveni grele și umflate.”

Care sunt cauzele creșterii în greutate la menstruatie

Prin urmare, modificarea greutății înainte sau în timpul menstruației nu este un fenomen îngrijorător. Alți factori îl pot provoca. Progesteronul are o acțiune relaxantă asupra mușchilor netezi, ceea ce încetinește tranzitul intestinal, spune acelasi medic citat de femmeactuelle.fr. Ca urmare, femeia poate suferi de constipație și, prin urmare, de o ușoară creștere în greutate.

În timpul menstruației, corpul trece prin multe schimbări și variații. Atunci nu este surprinzător faptul că această perioadă a lunii este mai dificilă. Deoarece femeile sunt mai obosite, participă mai rar la activitatea fizică. Prin urmare, este mai probabil să se îngrașe.

O creștere în greutate de un kilogram sau două este normală în timpul menstruației. Cu toate acestea, atunci când variația în greutate este mai importantă și mai frecventă, se recomandă să vă adresați medicului.

Adauga un comentariu