Culinar

Creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru

Publicat: 27 ian. 2020

Dacă eşti înnebunită de fructele de mare şi vrei să-ţi răsfeţi simţurile îţi recomandăm să găteşti creveţi la grătar cu sos de usturoi şi coriandru.

Ingrediente necesare:

  • – 600 de grame de creveţi
    – sare şi piper, după gust
    – ulei de măsline

Ingrediente necesare pentru sosul de usturoi şi coriandru:

  • – cinci căţei de usturoi
    – 50 de grame de frunze de coriandru tocate
    – zeama obţinută dintr-un lime
    – o lingură de vin alb sec
    – trei linguri de ulei de măsline
    – două linguri de sos de chili

Mod de preparare:

Curăţă creveţii şi apoi usucă-i cu prosoape din hârtie. Condimentează-i cu sare şi lămâie, iar apoi pune-i în frigider până te apuci să-i găteşti. Curăţă usturoiul şi stropeşte căţeii cu ulei de măsline, iar apoi căleşte-i un pic. Pentru a pregăti sosul de coriandru amestecă ingredientele necesare pentru sos.

Ulterior, încinge o tigaie grill, toarnă puţin ulei de măsline şi găteşte-i câte trei-patru minute pe fiecare parte. Serveşte-i apoi cu sosul obţinut.



loading...

Adauga un comentariu