Local

CTP Iași va beneficia de asistență tehnică pentru îmbunătățirea serviciilor! Echipa va fi formată din specialiști din Franța, Grecia și Portugalia. Contractul are o valoare de 360.000 de euro

Publicat: 27 nov. 2021
Tramvaiele și autobuzele Companiei de Transport Public din Iași
Compania CTP Iași va beneficia de asistență tehnică în vederea eficientizării și îmbunătățirii serviciului de transport

Compania de Transport Public Iași dorește să îmbunătățească și să eficientizeze serviciul de transport. Primarul municipiului Iași a semnat în cursul săptămânii un contract cu firma TTL Planning SRL în valoare de 1.779.050 lei, cu TVA, adică 360.000 de euro

În cursul acestei săptămâni, primarul Iașului, Mihai Chirica, a semnat un contract necesar pregătirii și luării unui set de măsuri necesare pentru optimizarea serviciului de transport public. Pentru suma de 1.779.050 lei, cu TVA, aproape 360.000 de euro, compania TTL Planning SRL va oferi, timp de doi ani, „Servicii de asistență tehnică în vederea îmbunătățirii și eficientizării serviciului de transport public din Municipiul Iași”. Firma cu sediul în București va mobiliza pentru studii și propuneri o echipă formată din nouă specialiști, din care cinci din Franța, care va asigura și coordonarea proiectului și restul din România, Grecia și Portugalia.

Franța este un exemplu la nivel european în ceea ce privește calitatea și eficiența serviciilor de transport public. În baza studiilor realizate, firma de consultanță vă propune o serie de măsuri manageriale care să ducă la creșterea eficienței și reducerea costurilor Companiei de Transport Public (CTP), la diminuarea compensației acordate de Municipiul Iași cu minimum 10 la sută după primul an și cu minimum 20 la sută după al doilea, optimizarea programului de transport al fiecărui traseu privind numărul de kilometri parcurși și numărul de călători transportați, optimizarea activității de întreținere și mentenanță a parcului de autobuze și tramvaie, elaborarea unei liste de propuneri de investiții, posibilitatea externalizării unor activități, introducerea unor soluții în vederea transparentizării și digitalizării activității CTP și altele.

Ce alte măsuri s-au luat pentru digitalizarea transportului public din Iași

În stațiile dedicate mijloacelor de transport public din Iași au fost instalate panouri digitale informative. Chiar la începutul lunii noiembrie 2021, conducerea Companiei de Transport Public (CTP) a semnat un contract în valoare de 100.000 de euro pentru achiziționarea unui număr de 50 de panouri informative. Panourile vor fi montate începând cu stațiile din centrul orașului. Proiectul de modernizare a stațiilor CTP face parte din strategia de transformare digitală a Iașului, Primăria Municipiului Iași fiind partener în programul „Digital Cities Challenges”, derulat de către Comisia Europeană. Proiectul a fost lansat la începutul anului trecut. Până la începutul lunii noiembrie 2021 au fost modernizate peste 30 de stații din municipiul Iași. Cu toate că CTP modernizează din ce în ce mai mult stațiile și mijloacele de transport, încă apar unele probleme. Călătorii și-au manifestat nemulțumirea.

Punctul intermodal din zona industrială va facilita transportul public

CTP urmează să beneficieze și de un punct intermodal modern. Obiectivul ar fi trebuit să fie finalizat în luna octombrie a acestui an, dar din cauza pandemiei termenul a fost amânat. Acum se preconizează că punctul intermodal va fi gata cu tot cu dotări la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022. Punctul intermodal va veni în ajutorul locuitorilor din afara municipiului Iași și mai ales a celor care locuiesc în comuna Tomești. Din punctul construit în zona industrială se vor realiza legături spre punctele de interes ale orașului, cu ajutorul tramvaielor. Totodată, CTP a înființat trasee pentru localitățile din jurul Iașului.

 

 

Comentarii
  • Alte prostii marca Chirica, pe banii si nervii iesenilor. „Spalari” de bani la acest CTP, de care bineinteles Parchetul nu se va ocupa, ca si pana acum. A legat Chirica ochii celor din justitia romana? Nimic cu vechile dosare, nimic cu banii cheltuiti aiurea, nimic cu haosul din oras?!!!!!!!!!!

  • Ce asistenta bre, cand la CTP sunt angajati in functii de conducere cei cevau FALIMENTAT RATC ul !!!
    Poate vin aia sa bea si la cwrve, in rest totul va fi la fel!
    Pana nu pleaca toti de la CTP, carebau fost in fosta conducere RATC nimic nu se va schimba!!!

  • Eu n-as pune mare baza pe o firma de apartament care isi mareste cifra de afaceri de 10x in decurs de 1 an, avand in vedere ca e pe piata doar de 5. in orice caz, m-ar fi dat pe spate daca ar fi adus pe cineva din Germania, unde transportul in comun e ceas, in Franta si Grecia chiar is mai rau decat la noi. Chiar si asa, poate ma insel si eu si poate totusi ii invata pe ai nostri soferi ca alveola e facuta sa intre cu totul in ea, nu e pusa acolo doar de forma, ca depasirea coloanei prin dreapta nu e corecta si ca atitudinea de Zeus la volan parca nu se preteaza in cazul transportului in comun. zic si eu

Adauga un comentariu