International

Cum a fost surprinsă sora lui Kim Jong-un. Detaliul care a făcut ocolul planetei

Publicat: 02 oct. 2020
Sora lui Kim Jong-un alaturi de un general
Sora lui Kim Jong-un l-a însoţit pe dictator intr-o zona din Coreea puternic afectata de taifun

După ce mai multe zone din Coreea de Nord au fost afectate de taifunuri, acestea au fost vizitate de către liderul suprem. Sora lui Kim Jong-un l-a însoţit pe dictator unde aceştia au inspectat operaţiunile de salvare şi recuperare dintr-un sat inundat.

Cum a fost surprinsă sora lui Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a inspectat operaţiunile de salvare şi recuperare dintr-un sat inundat, aceasta fiind cea mai recentă vizită în zonele afectate de taifunuri.

În fotografiile publicate de presă de stat din Coreea de Nord, apare şi sora dictatorului, fiind primele imagini cu ea din ultimele două luni, potrivit Reuters.

Kim a lăudat viteza cu care au decurs lucrările de reconstrucţie din zona Kimhwa, în sud-estul ţării, iar în vizita sa a fost însoţit de Kim Yo Jong, a raportat KCNA.

Liderul nord-coreean a făcut scurte declaraţii despre furtunile care au lovit ţară: „Anul acesta a fost unul dintre cei mai dificili, furtunile au lovit cu putere”.

Sora lui Kim Jong-un, considerată al doilea om în stat, a devenit proeminenta pe scenă politică prin retorica ei dură împotriva Coreeii de Sud.

Ce ordin a dat Kim Yo Jong armatei

Sora liderului nord-coreean, în calitate de director adjunct al Departamentului de Propagandă al Partidului Muncitoresc din Coreea a continuat să îşi extindă autoritatea asupra afacerilor militare, chiar dacă nu mai apăruse în public.

„Tovarăşa Kim Yo Jong a emis în dată de 26 decembrie un ordin numit ‘Privind îmbunătăţirea logisticii şi lanţului de aprovizionare al Armatei Populare Coreene’, care vizează fiecare ramură a armatei”, a declarat o sursă militară din provincial North Hwanghae.

În ultimele săptămâni au apărut zvonuri cu privire la erodarea poziţiei Kim Yo Jong în fruntea partidului comunist, bazate în special pe absenţa sa în spaţiul public.

Reapariţia de acum a sorei lui Kim Jong-unv vine la scurt timp după ce un ziar sud-coreean susţinea că a fost retrogradata temporar în urma eşecului summitului de la Hanoi.

Ultima apariţie în presă nord-coreeană a surorii lui Kim Jong-un a fost consemnată în urmă cu 52 de zile, la sesiunea inaugurală a celei de-a 14-a legislaturi a Adunării Populare Supreme.

Puteri sporite pentru sora lui Kim Jong-un

Serviciul sud-coreean de spionaj precizează că sora lui Kim Jong-un beneficiază de puteri sporite. Aceasta s-a întâmplat recent pe fondul unor posibile probleme de sănătate ale liderului nord-coreean.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi. Personajul principal în acest transfer de putere ar fi chiar sora să mai mică, Yo-jong. Informaţiile au venit în urma unei evaluări a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă deputaţilor de la Seul.

„În prezent, Kim Yo-jong (…) conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare. Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar Kim Jong-un nu şi-a ales un succesor”, a indicat serviciul de spionaj sud-coreean într-un briefing cu uşile închise.

Potrivit NIS, Kim Yo-jong şi-a asumat cea mai mare parte a autorităţii de la fratele său, dar nu este singura cu care acesta împarte puterea. Pak Pong-ju, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri de stat, şi noul prim-ministru Kim Tok-hun au preluat controlul asupra sectorului economic.

Sora liderului nord-coreean este responsabilă cu politica faţă de Coreea de Sud şi faţă de SUA, precum şi cu alte probleme generale. Coreea de Sud este foarte atentă la ce se întâmplă în ţara vecina după ce au primit noi ameninţări din partea lui Kim Jong-un.

Adauga un comentariu