Actualitate

Cum explică ascensiunea AUR Traian Băsescu: Un amestec al trolilor de toate națiile dintr-un turn înalt de la Sankt Petersburg

Publicat: 08 dec. 2020
Traian Băsescu arată cu degetul
Fostul președinte Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu explică ascensiunea formațiunii politice Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Traian Băsescu  nu exclude un amestec extern în alegerile parlamentare din 6 decembrie din România, sugerând că ar fi de origine estică și explicându-și astfel succesul „absolut fabulos” al formațiunii intitulate AUR, care, deși înființată de numai un an, a reușit să treacă de opt procente în viitorul Parlament, grație unei „campanii tăcute”, desfășurate cu precădere pe internet.

„Nu vreau să mă pronunț asupra apariției explozive a acestei noi formațiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora, unde au obținut rezultate absolut fabuloase. Dar încă îmi fac propriile analize. Atât, ce am observat, o campanie de o agresivitate extremă pe internet și o campanie care nu pare de sorginte românească”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo“

Europarlamentarul PMP vorbește despre implicarea unor troli de la Sankt Petersburg în campania celor de la AUR.

„N-am cum să vă spun mai mult, dar am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo. Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate națiile și care s-au mai băgat și în Brexit, s-au mai băgat și în alegerile din Statele Unite și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este, la acest stadiu, o speculație”, a precizat Traian Băsescu.

„În diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR“

Traian Băsescu susține că este nevoie de o muncă gigantic pentru a obține rezultatele celor de la AUR în diaspora.

„Dacă, să spunem, în România au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitați la investițiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc, ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”, a menționat Traian Băsescu.

„Nimeni nu a modificat rezultatul alegerilor în urma unor anchete”

Fostul președinte crede că o investigație privind implicarea unei puteri străine în alegeri, după modelul scandalului uriaș din Statele Unite nu mai poate schimba rezultatul alegerilor.

„Avem experiența Oxford Analytica (n.r. – Cambridge Analytica), sunt mai multe experiențe care s-au făcut deja. Însă nu cred că eu sunt cel îndreptățit să tragă un semnal către instituții. Orice semnal și investigație care se face este una post factum, pentru că niciodată nimeni nu a modificat rezultatul alegerilor în urma unor astfel de anchete”, a punctat fostul președinte.

Vladmir Ionaș vorbește despre „spirala tăcerii”

Vladmir Ionaș, directorul Avangarde, explică ascensiunea AUR, partidul care a dat lovitura la alegerile locale ce au avut pe 6 decembrie. Vladimir Ionaș consideră că partidul AUR este surpriza acestor alegeri parlamentare, obținând scor uriaș în Diaspora, Transilvania și Moldova.

Directorul Avangarde oferă răspunsuri la întrebarea cum a reușit acest partid să ajungă pe locul 4 ca reprezentare în Parlament, deși, potrivit sociologilor, abia acum două luni a apărut în sondajele naționale cu un procent de 3%.

„Prima oară când a apărut AUR cu procent semnificativ a fost acum două luni când avea cam 3% într-un sondaj la nivel național. A existat spirala tăcerii, oamenii nu recunoșteau acum o lună că vor vota cu AUR. Au avut o campanie foarte bine țintită în online“, a spus Vladimir Ionaș.

Comentarii
  • Ofiterul de securitate care in 1982 a aruncat in aer nava incarcata cu ”chestii” de contrabanda in portul Rouen unde era retinuta pentru control si in urma tergiversarilor de a fi controlata ”a luat” foc si a explodat toata nava cu tot cu ”marfa” inainte de a fi investigata de catre procuratura franceza , nenea Petrov stie el ceva din ce spune

Adauga un comentariu