Local

Cum explică specialiștii explozia de cazuri din zilele de weekend! Medicii ieșeni au precizat că vor urma zile de foc

Publicat: 31 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum explică specialiștii explozia de cazuri din zilele de weekend Medicii ieșeni au precizat că vor urma zile de foc
Zeci de ieșeni infectați sunt internați în Secțiile ATI ale spitalelor suport-COVID-19

Explicația medicilor ieșeni pentru numărul de peste 80 de noi infectări în doar două zile a fost că foarte mulți ieșeni s-au întors din vacanță. Aceștia au mai precizat că ritmul de creștere a ratei de îmbolnăvire se va menține în zilele care urmează. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost depistate 43.012 cazuri. După cele trei zile pline din weekendul ce abia a trecut, în ultimele ore, numărul noilor cazuri a scăzut la 19

Specialiștii explică de ce, în doar două zile, numărul infectărilor din județul Iași a depășit cifra de 80. Aceștia au precizat că principalul motiv al ratei crescute este că foarte mulți ieșeni s-au întors din concediu. Medicii spun că ritmul de creștere a ratei de îmbolnăvire se va menține așa și în zilele ce urmează. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost depistate 43.012 cazuri.

După cele trei zile pline din weekndul ce abia a trecut, în ultimele 24 de ore, însă, din fericire, la niciun pacient nu a fost depistată noua tulpină Delta. Sâmbătă, 28 august 2021, a fost înregistrat un record de infectări, peste 40 de persoane fiind confirmate. Odată cu numărul mare de infectări a crescut și rata internărilor. În urma numărului crescut de infectări, ieri, în spitalele suport COVID-19, erau ocupate peste 80 de locuri, din care 13 în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Din numărul total de paturi ATI ocupate de pacienții în stare gravă, șapte erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, cinci la Spitalul Municipal Pașcani și unul la Spitalul de Neurochirurgie. Direcția de Sănătate Publică a raportat ieri un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind de 943.

„Este clar că numărul crescut de infectări, din ultimele zile, a fost rezultatul revenirii din vacanțe. Nu ne vom opri aici. Cu siguranță vom avea și în zilele următoare foarte multe noi cazuri”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Amintim că, în edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, a fost prezentat cazul unei ieșence de 55 de ani care a murit după două săptămâni de internare în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”. Aceasta a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce s-a tratat acasă cu antibiotic. De teamă să meargă la spital, ieșeanca a ales să stea acasă, crezând că are o simplă răceală, însă a ajuns pe mâna medicilor cu o afecțiune pulmonară de 90 la sută.

Tot mai puține doze de vaccin anti-COVID-19 administrate în județul Iași

Numărul vaccinărilor este tot mai mic în județul Iași, în timp ce numărul infectărilor se dublează. Duminică, 30 august 2021, în județul Iași, rata de imunizare a ajuns la 257 de persoane. Acesta fiind unul din cel mai mic număr de doze administrate în ultima perioadă în județul Iași. Medicii au imunizat 169 de persoane cu prima doză și doar 88 de ieșeni s-au prezentat la rapel. Din cele 169 de persoane imunizate cu prima doză, 107 au ales să se vaccinze cu Johnson&Johnson, care necesită o singură doză, fără să mai fie nevoie de rapel.

De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 22.919 doze. De pe data de 27 decembrie 2020, de la dubutul campaniei de vaccinare, și până ieri, 26 august 2021, s-au imunizat împotriva COVID-19 407. 800 de ieșeni și au fost înregistrate 468 de reacții adverse ușoare. În ciuda eforturilor făcute de autoritățile ieșene, numărul de doze administrate este tot mai mic. De vineri, 27 august 2021 și până duminică, 29 august 2021, a fost organizată o caravană mobilă de vaccinare în parcarea Iulius Mall, cu scopul de a susține campania de vaccinare și pentru a crește rata imunizării. Echipele medicale au administrat serul Johnson&Johnson.

Peste 200 de ieșeni se află în izolare și 193 sunt în carantină la domiciliu

Conform datelor centralizate la nivelul Direției de Sănătate Publică Iași, duminică, 29 august 2021, 216 persoane se aflau în izolare, iar 186 de persoane erau carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 43.491 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 44.058 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu