Cancan ultimă oră

Cum să folosești pătrunjelul ca să slăbești

Publicat: 20 feb. 2020

Aproape toată lumea foloseşte pătrunjelul pentru îmbunătăţirea gustului mâncării; cu toate acestea, această plantă este benefică pentru mult mai multe lucruri, nu numai pentru asta. Să începem cu faptul că pătrunjelul este un diuretic foarte puternic şi care tratează infecţiile tractului urinar eficient, precum şi alte probleme de sănătate legate de rinichi.

Este de asemenea benefic deoarece previne retenţia apei în organism.

INGREDIENTE: Cinci tulpini de pătrunjel tocat , un litru de apă

CUM SE PREGĂTEŞTE:

În primul rând adăugaţi pătrunjelul tocat într-un litru de apă clocotită. Apoi, scoateţi oală de pe foc şi lăsaţi-o deoparte timp de aproximativ douăzeci de minute, astfel încât apa se amesteca bine cu pătrunjelul şi proprietăţile vindecătoare ale acestuia. În final, strecuraţi ceaiul care este gata de a fi consumat.

Pătrunjelul este un diuretic puternic care ajuta la procesul de eliminare al toxinelor, bacteriilor şi a substanţelor nocive din organism. De asemenea, are proprietăţi antioxidante, ceea ce înseamnă că este foarte benefic pentru reducerea riscului de a dezvolta anumite boli grave, precum cancerul. Doza zilnică recomandata din ceaiul de pătrunjel este de un litru, În ciuda faptului că acest ceai este foarte benefic şi sănătos, nu depăşiţi doza zilnică.

Altă cura de slăbit ar fi:

Apă caldă cu lămâie, în fiecare dimineaţă – în fiecare dimineaţă (de preferat la ora 7:00), pe stomacul gol, bea un pahar de apă (200) călduţă în care ai stors jumătate de lămâie. După jumătate de oră, mănâncă un iaurt (150 de gr) şi două linguri de ovăz (luni, miercuri, vineri), iar în restul zilelor (marţi, joi, sâmbătă şi duminică), alege să consumi la prima masă a zilei un ardei roşu şi o felie de brânză sau un ou fiert şi o roşie ori un castravete.

Apa caldă cu lămâie băută pe stomacul gol are proprietăţi diuretice puternice. Asta înseamnă că te scapa de retenţia de apă din organism, îţi pune metabolismul în funcţiune şi îţi ajută corpul să se detoxifice. Iar aceste efecte se resimt şi pe cântar.

Iată cum te ajuta apa caldă cu lămâie să scapi de kilogramele în plus:

1. Îţi detoxifiaza pielea şi corpul

Apa cu lămâie îţi curăţa sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte în corpul tău. Lămâia este un diuretic natural şi îţi ajută corpul să se detoxifice. Conţinutul mare în vitamina C ajuta şi el la eliminarea impurităţilor din sânge şi contribuie la o pielea mai curată şi mai sănătoasă.

2. Îţi alcalinizaza corpul

Deşi lămâia este un aliment acid, când ajunge în corp devine unul din cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator. Conţine atât acid citric cât şi acid ascorbic, ambele foarte uşor de metabolizat, care favorizează absorbţia mineralelor în sânge.

3. Stimulează digestia

Lămâia este un tonic digestiv. Îţi ajută stomacul la digestie şi stimulează întreg tractul gastrointestinal şi chiar are un impact pozitiv bacteriei Helicobacter pylori. Dacă bei o apă plată cu lămâie în fiecare dimineaţă, te vei simţi mai energic, vei scăpa de constipaţie şi de toate neplăcerile care vin la pachet cu problemele digestive.

Ce fructe ai voie la prima gustare

Prânzul ideal în acest regim : Pentru prânz, care nu trebuie să fie mai târziu de ora 13:00, iar ideal pentru această masă este ora 12:00, ai mai multe variante: poţi alege o porţie de 200 de grame de spanac şi un peşte făcut pe grătar său piept de pui fiert (150 de gr) cu legume la grătar (200 de gr). Pentru garnitură de legume, cea mai bună combinaţie este ardei roşu, dovlecel, vânătă. Mai poţi opta pentru un piure de conopidă (150 de gr) şi carne de pui la cuptor (200 de gr). Să nu consumi şi pielea de la carne. Aceasta poate fi preparată doar fiartă, la cuptor sau pe grătar. La fel şi legumele. Obligatoriu: la această masă trebuie să.

Legumă ideală pentru a doua gustare a zilei

A doua gustare a zilei trebuie luată la ora 15. Şi presupune să consumi 100 – 150 de grame de morcov crud.
Până la ce oră ai voie să mănânci seara de luni până vineri, la cină, ai voie să consumi doar salate. Acestea pot fi făcute din: roşii, castraveţi, ardei capia şi salată verde. Şi pot conţine unul dintre următoarele ingrediente: brânză, ou fiert, carne fiartă.
Iar în weekend, poţi opta, pentru ultima masă a zilei, pentru o supă cremă de roşii. Cina nu se ia mai târziu de ora 18:30.

Ce alte REGULI mai trebuie respectate:

Nu se mănâncă absolut nimic între orele 18:30 şi 7:30. – Pe parcursul celor trei luni, ai voie să bei doar apă plată şi ceai verde, dar şi o ceaşcă de cafea (fără zahăr). – Dacă vrei să ai un corp perfect tonifiat la sfârşitul perioadei de slăbire, este indicat să faci mişcare minimum 15 minute pe zi: dans, patinaj sau orice altă activitate sportivă care vă place.

Adauga un comentariu