Culinar

Cum să pregătești cele mai bune legume la tigaie. Un preparat gustos și sănătos, gata în doar câteva minute

Publicat: 14 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să pregătești cele mai bune legume la tigaie. Un preparat gustos și sănătos gata în doar câteva minute
Legumele gătite la tigaie sunt gustoase, sănătoase și merg de minune servite ca atare sau alături de alte bucate alese.

Iată cum să pregătești cele mai bune legume la tigaie. Mâncărurile cu legume au o savoare deosebită, sunt sățioase, bogate în vitamine și sun  ideale de servit la orice ocazie, mai ales în zilele de post. Iată rețeta cu care vei obține la tine în bucătărie un preparat gustos și sănătos, gata în doar câteva minute.

Cum să pregătești cele mai bune legume la tigaie

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o mâncare delicioasă. sănătoasă și ușor de făcut, putem face rapid niște legume la tigaie. Legumele călite la tigaie pot fi servitte ca atare, dar la fel de bine se pot găti ca o garnitură pentru friptură sau alte bucate alese. Mâncarea de legume la tigaie este ideală și în zilele de post. Legumele folosite trebuie să fie proaspete pentru ca la final preparatul culinar să aibă o savoare aparte, dar putem folosi și legume congelate.

Pentru iubitorii de mâncăruri sănătoase, sățioase și incredibil de gustoase putem pregăti un escalop de pui cu ciuperci. Savurosul preparat merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu.

O altă mâncare delicioasă cu ciuperci este zacusca. Zacusca cu ciuperci, ardei și vinete este nelipsită din cămara gospodinelor pe timp de iarnă. Rețetele de zacuscă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Legumele la tigaie sunt aromate, gustoase și sănătoase, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite și ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține o mâncare savuroasă.

Rețeta cu care vei obține o mâncare sănătoasă cu doar câteva ingrediente

Pe lista preparatelor culinare cu legume la tigaie se află amestecul de legume mexican cu unt și usturoi. Pentru această mâncare vom avea nevoie de 1 pungă de mix de legume congelate, 1 ceapă roșie, 3 căței de usturoi, 50 g de unt, sare și piper după gust.

Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune ceapa tăiată mărunt la călit apoi se scoate punga cu legume congelate, se spală cu apă rece apoi se adaugă peste ceapa călită și se toarnă o jumătate de cană cu apă.

Se lasă legumele la înăbușit apoi se adaugă untul, usturoiul și sarea. Când legumele au căpătat o textură moale și sunt aromate se ia tigaia de pe foc și se lasă mâncarea la răcit apoi se servește cu câteva felii de pâine de casă pufoasă și gustoasă. La fel de bine putem pregăti și niște conopidă la tigaie, cu ciuperci și morcov. Acest deliciu culinar merge ca garnitură alături de o friptură fragedă la cuptor.

Legumele gătite la tigaie sunt gustoase, sănătoase și merg de minune servite ca atare sau alături de alte bucate alese. Legumele la tigaie sunt folosite ca garnitură pentru niște fripturi delicioase sau pentru o porție de cartofi prăjiți sau făcuți la cuptor. Legumele pot fi gătite la tigaie, la cuptor sau folosite ca ingrediente de bază pentru carnea de pui sau de porc făcută la tavă.  Pe lângă legume, putem pregăti și o salată asortată cu verdețuri proaspete.

Adauga un comentariu