Sanatate

Cum să prepari acasă un unguent pentru gută? Remedii simple și eficiente din inima naturii

Publicat: 06 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să prepari acasă un unguent pentru gută Remedii simple și eficiente din inima naturii
Unguentul cu muguri de mesteacăn și propolis are efecte miraculoase asupra gutei.

Dacă nu știi cum să prepari acasă un unguent pentru gută, ai ajuns în locul potrivit! În articolul de astăzi, ți-am pregătit rețeta celui mai bun remediu natural, care promite să te scape de durere și de alte simptome supărătoare.

Guta reprezintă o formă de artrită, care se manifestă prin dureri articulare puternice. Afecțiunea este generată de o cantitate prea mare de acid uric în sânge și în țesuturi. În trecut, se credea că boala apare doar la oamenii bogați, din cauza consumului prea mare de carne de vânat, care este bogată în purine. În prezent, guta afectează, mai ales, bărbații între 40 și 50 de ani, din cauza regimului alimentar (exces de carne, alcool, fructe de mare și altele).

Acidul uric constituie rezultatul metabolizării alimentelor consumate și a degradării celulare, apărut în urma descompunerii unor substanțe numite purine. Când cantitatea de acid uric depășește limitele normale, se creează cristale de mici dimensiuni, care intră în articulații și care determină apariția durerii articulare.

picioare afectate de gută
Guta reprezintă o formă de artrită, care se manifestă prin dureri articulare puternice.

Cum să prepari acasă un unguent pentru gută?

Unguentul cu muguri de mesteacăn și propolis are efecte miraculoase asupra gutei. Pentru a-l prepara, ai nevoie de: un pahar de grăsime animală, 100 de grame de ulei vegetal, o lingură de muguri de mesteacăn și 50 de grame de mesteacăn.

Tot ce trebuie să faci este să topești grăsimea într-o baie de apă, să o aduci la punctul de fierbere și să adaugi mugurii de mesteacăn. Lasă amestecul pe foc timp de trei ore (la foc mic), lasă-l să se răcorească, apoi adaugă propolisul. După ce propolisul s-a dizolvat, toarnă și uleiul vegetal. Lasă amestecul într-o baie de apă până la răcirea completă, strecoară-l și depozitează-l la frigider, într-un borcan de sticlă, închis ermetic. Aplică-l pe zonele afectate în fiecare seară, până la dispariția simptomelor.

Un alt unguent eficient se realizează din 40 de grame de ceară naturală, 100 de grame de ulei de măsline și două linguri de zahăr granulat. Zdrobește ceara în ulei, adaugă zahărul și lasă amestecul la foc mic. Pentru ca zahărul să nu se ardă, recomandarea noastră este să amesteci încontinuu. Astfel, obții un unguent omogen, care poate fi folosit pentru orice tip de durere sau inflamație.

un unguent pentru gută
Unguentul cu muguri de mesteacăn și propolis are efecte miraculoase asupra gutei.

Remedii simple pentru tratarea gutei

Pentru tratarea gutei se recomandă controlul greutății corporale. Reducerea kilogramelor în plus trebuie făcută treptat, deoarece scăderea bruscă generează atacuri ale gutei, iar o cură drastică poate, chiar, să crească nivelul acidului uric din sânge.

Foarte importantă este și hidratarea. În tratamentul gutei, este indicat consumul a minimum doi litri de apă pe parcursul unei zile. Acest lucru contribuie la eliminarea acidului uric, oprește distrugerea lentă a rinichilor și ajută la spălarea excesului de acid uric în organism.

În ceea ce privește dieta unui pacient cu gută, aceasta ar trebui să includă carbohidrați și să fie săracă în proteine. Astfel, se recomandă renunțarea la organele de animale, grăsimile animale, carnea de animal foarte tânăr, pește gras, supe de carne, crustacee, fasole uscată, conopidă, linte și, mai ales, alcool. În schimb, foarte bune sunt: laptele (bătut sau dulce), brânzeturile slabe, ouăle, uleiurile presate la rece, pâinea albă veche de o zi și făinoasele (macaroane, orez).

Nu în ultimul rând, esențială este detoxifierea articulațiilor, a intestinelor și a rinichilor cu ajutorul produselor naturiste (sunt utile pentru gută și cele indicate în artrită, reumatism sau hernia de disc).

Adauga un comentariu