Remedii naturiste

Cum să scapi de mătreață cu oțet

Publicat: 02 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să scapi de mătreață cu oțet
Mătreața este o problemă frecventă, ale cărei simptome includ descuamarea excesivă a scalpului și mâncărimea.

Mătreața este o problemă frecventă, ale cărei simptome includ descuamarea excesivă a scalpului și mâncărimea. Poate fi cauzată de un exces de drojdie sau bacterii pe scalp, iar acestea au nevoie de un anumit pH pentru a crește, motiv pentru care modificarea pH-ului scalpului poate ajuta la eliminarea problemei. O modalitate de a schimba cu ușurință pH-ul scalpului este de a aplica oțet. Oțetul are chiar avantajul de a ameliora o parte din mâncărimea asociată cu mătreața. Aplicarea oțetului pe scalp în mod regulat vă poate ajuta cu adevărat să scăpați de mătreață.

Faceți o clătire cu oțet pentru a trata mătreața ușoară

Spala-ti parul. Nu utilizați șampon sau balsam non-ușor. În schimb, utilizați produse din ulei de lămâie sau arbore de ceai pentru a nu vă usca scalpul.

Umeziți-vă părul. Aplicați un amestec de o parte de apă si o parte de oțet pentru a vă umezi părul. Turnați încet amestecul pe cap, asigurându-vă că evitați contactul cu ochii. Opriți-vă din când în când pentru a vă masa scalpul.

Lasă să actioneze câteva minute. Acordați timp amestecului să vă pătrundă in scalp. Veți mirosi puternic a oțet atunci când aplicați amestecul, dar nu vă faceți griji, îl veți îndepărta când îl clătiți.

Clătește-ți bine părul. Puteți din nou șampon urmat de balsam sau pur și simplu vă puteți clăti părul cu apă fierbinte. Dacă doar vă clătiți părul cu apă, părul poate mirosi în continuare a oțet.

Repetați operațiunea. Repetați operația de clătire a oțetului zilnic până când mătreața dispare. Poate dura câteva zile până când mătreața scade semnificativ, dar dacă păstrați impulsul, veți obține rezultatele dorite. Este posibil să nu mai suportați mirosul de oțet, dar având în vedere rezultatele asupra sănătății scalpului, veți descoperi că a meritat efortul.

Folosirea oțetului concentrat pentru tratarea mătreții persistente

Poziționați-vă în cada sau duș. Nu trebuie neapărat să vă spălați părul înainte de a face acest tratament cu oțet. Ia un castron. Se amestecă ¼ pahar de oțet de mere cu câteva lingurițe de apă într-o sticlă mică de pulverizare sau într-un castron. Puteți folosi oțet de cidru de mere nediluat, dar poate fi dur pe scalpul sensibil și vă poate usca și părul. În schimb, luați puțin oțet diluat. Acest lucru vă va oferi toate beneficiile oțetului, dar amestecul va fi mai puțin agresiv.

Aplicați amestecul cu oțet direct pe scalp. Pulverizați-l direct pe scalp sau folosiți bile de bumbac pentru aplicare. Nu uitați să țineți ochii închiși, pentru a împiedica oțetul să intre în contact cu ei!

Masați-vă părul și mai ales pielea capului pentru a face oțetul să pătrundă profund. Lăsați oțetul să actioneze aproximativ 20 de minute. Înfășurați-vă capul cu un prosop cald pentru a reduce mirosul. Căldura din prosop îți va deschide și porii, permițând oțetului să pătrundă bine.

Clătește-ți bine părul. Oțetul este un produs puternic, motiv pentru care probabil va trebui să vă spălați părul și să faceți un tratament pentru a scăpa de miros. Utilizați produse ușoare, cum ar fi șampoane sau balsamuri care conțin ulei de arbore de ceai.

Repetați acest tratament cu oțet de mai multe ori pe săptămână. Oțetul concentrat poate fi dur pentru păr și scalp, așa că nu ar trebui să faceți acest tratament în fiecare zi. Cu toate acestea, făcând acest tratament în mod regulat, va ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează mătreața.

Adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai în oțet. Este un antiseptic natural pe care îl puteți adăuga și la o cantitate mică de șampon înainte de a vă spăla părul. La fel ca oțetul, ajută la eliminarea bacteriilor și a ciupercilor de pe scalp.

Adauga un comentariu