Prima pagină » Actualitate » Cum să te ţină mai mult bateria la telefon. La ce trebuie să fim atenţi, indiferent de telefon
Cum să te ţină mai mult bateria la telefon. La ce trebuie să fim atenţi, indiferent de telefon

Cum să te ţină mai mult bateria la telefon. La ce trebuie să fim atenţi, indiferent de telefon

30 oct. 2022, 19:40,
BZI.ro, în Actualitate

Indiferent de modelul de telefon pe care îl aveţi, cu siguranţă aţi avut situaţii în care, într-o zi plină, aţi rămas fără baterie. La ce trebuie să fim atenţi atunci când încercăm să economisim baterie.

„Aplicaţiile care rulează în background reprezintă unul dintre motive. Spre exemplu, dacă ai un Samsung, acolo ai un modul sau o aplicaţie integrată care îţi arată ce aplicaţie îţi consumă cel mai mult din baterie.

Ar fi bine să opreşti aplicaţiile din background şi mai ales datele în background. Dacă nu ai nevoie de date în background, e bine să le oprim. Ele oricum vor funcţiona, spre exemplu dacă primeşti notificări pe WhatsApp, ele se vor activa automat.

Protejează-ţi smartphone-ul de căldură. Bateria nu numai că se va descărca rapid, ci şi se va deteriora. Nu îl încărcaţi şi nu îl descărcaţi în totalitate. De la 20% la 40% minim descărcat până la 80-85% maxim încărcat.

Încărcarea rapidă nu este bună pentru baterii. Atunci când nu aveţi nevoie de încărcare rapidă, nu vă grăbiţi, dezactivaţi acel mod de încărcare supercharge şi încărcaţi telefonul normal. Per total, bateria îşi poate creşte rezistenţa cu 50%”, a explicat Laurenţiu Matache, realizator 24 IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *