Prima pagină » Sanatate » Cum scazi tensiunea. Remedii populare sigure pentru a minimiza pericolul

Cum scazi tensiunea. Remedii populare sigure pentru a minimiza pericolul

08 iun. 2022, 13:53,
BZI.ro, în Sanatate

Hipertensiunea, adesea nu are simptome pronunțate, dar este bine să cunoști cum scazi tensiunea în diferite situații. Aceasta crește dramatic riscul de a dezvolta tulburări cardiovasculare periculoase și accident vascular cerebral. Tensiunea arterială este măsurată în formatul a două numere. De exemplu, 120/80, 200/140 sau 90/60.

Primul număr indică presiunea sistolică, adică cât de mult, în milimetri de mercur, sângele presează pe pereții vaselor de sânge în timpul bătăilor inimii. A doua, presiunea diastolică, măsoară tensiunea arterială pe măsură ce inima se odihnește între bătăi. În general, vasele de sânge sunt lucruri elastice. Dar dacă tensiunea arterială devine prea mare, este posibil să nu poată ține pasul. Ruptura unui vas în oricare dintre organele importante duce la consecințe grave, chiar până la moarte. Ce presiune este considerată prea mare? Există un răspuns foarte clar la această întrebare. Nu cu mult timp în urmă, Asociația Americană a Inimii a scăzut Hipertensiunea arterială redefinită pentru prima dată în 14 ani. Astfel, 130 este noul standard ridicat la 130/80. Anterior, indicatorii erau de 140/90 erau considerați periculoși. Dacă vă fixați presiunea la acest nivel sau mai mare, sunteți în pericol. Trebuie luate măsuri urgente.

persoana care isi verifica tensiunea si pulsul

Înmuiați o cârpă în oțet de cidru de mere de masă și aplicați cârpa umedă pe picioare timp de 10-15 minute

Cum scazi tensiunea. Cele mai rapide metode pentru primul ajutor la domiciliu

Să spunem că dacă sănătatea vă este dragă, trebuie să contactați un terapeut în cazul unor plângeri de hipertensiune arterială. În funcție de nivelul tensiunii arteriale, stilul de viață și alți factori, medicul dumneavoastră va selecta un plan individual de prevenire și tratament pentru dvs. Și, cel mai probabil, vă va prescrie medicamente care vă vor ajuta să vă aduceți tensiunea arterială la niveluri normale.

Dar dacă din anumite motive nu ați ajuns încă la medic, iată câteva modalități de a vă ajuta să vă scădeți tensiunea arterială. Alegeți-l pe cel care vi se pare mai confortabil sau combinați mai multe pentru un efect maxim.

persoana care verifica unei femei in varsta tensiunea arteriala

De asemenea, poți să scazi tensiunea dacă infuzezi un praf de frunze de mentă în apă clocotită timp de 10 minute

După cum arată studiul efectuat de Just Breathe, despre cum să utilizați exercițiile de respirație pentru a scădea tensiunea arterială, respirația profundă adecvată este una dintre cele mai eficiente modalități de a scădea rapid tensiunea arterială. Astfel, relaxează-te, închide ochii. Acest lucru te va ajuta la reducerea nivelului de stres, unul dintre principalii provocatori ai hipertensiunii.

Respirați adânc, numărând până la 5. Inspirați nu cu pieptul, ci cu stomacul. Pentru a controla, pune mâna pe el, ar trebui să simți că stomacul se ridică. Apoi expiră și numără din nou până la 5. Această respirație profundă timp de 3-5 minute va crește fluxul de sânge către toate țesuturile corpului, inclusiv membrele. Din acest motiv, presiunea din vase va scădea. Puteți încerca să vă țineți respirația după ce expirați timp de 8-10 secunde, alegeți opțiunea de exercițiu care vi se pare mai confortabilă.

Comprese cu oțet și băi cu apă fierbinte. Cum să efectuați corect aceste proceduri

Pentru a scădea tensiunea turnați apă la o temperatură de aproximativ 45 ° C într-un lighean și scufundați-vă mâinile sau picioarele în el timp de 10 minute. Apa fierbinte va face ca vasele de la nivelul membrelor să se extindă, sângele va curge spre ele, iar tensiunea arterială va scădea ușor.

persoana care isi verifica tensiunea arteriala

Dar dacă tensiunea arterială devine prea mare, este posibil să nu poată ține pasul

De asemenea, poți să scazi tensiunea dacă infuzezi un praf de frunze de mentă în apă clocotită timp de 10 minute. Infuzia se lasă să se răcească și se bea ceaiul în înghițituri lente. În această formă, menta poate scădea tensiunea arterială.

Înmuiați o cârpă în oțet de cidru de mere de masă și aplicați cârpa umedă pe picioare timp de 10-15 minute. Aceasta este o metodă populară. Adevărat, nu există nicio dovadă convingătoare a eficacității sale astăzi. Oamenii de știință pur și simplu nu au verificat dacă o compresă poate scădea tensiunea arterială. Cu toate acestea, în unele cazuri, oțetul poate ajuta cu adevărat.

Deci, dacă nu cunoști cum scazi tensiunea puteți să utilizați oțet de mere. Acesta este mai eficient din punct de vedere științific să îl luați în interior. De exemplu, adăugați o linguriță de oțet într-un pahar cu apă. De regulă, oțetul de masă este sigur în această formă. Dar rețineți că această metodă trebuie abandonată dacă după utilizare aveți dureri de dinți sau arsuri la stomac, greață sau indigestie.

persoana care isi verifica tensiunea arteriala

Să spunem că dacă sănătatea vă este dragă, trebuie să contactați un terapeut în cazul unor plângeri de hipertensiune arterială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *