Lifestyle

Cum se face un screenshot cu ajutorul butonului print screen de pe tastatura în Windows 10

Publicat: 24 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se face un screenshot cu ajutorul butonului print screen de pe tastatura în Windows 10
Windowsul detine mai multe utilitare pentru a face un screenshot

Sistemul de operare Windows vă permite să faceți capturi de ecran în mai multe moduri diferite. Nu este necesar să instalati aplicatii sau programe suplimentare.

Un număr mare de proprietari de computere sau laptopuri nu au descoperit toate trucurile sistemului de operare Microsoft, in special Windows 10. Din acest motiv, apare tot mai des întrebarea „Cum să faci un screenshot cu ajutorul prinț screen?” (sau o captura a ecranului). Utilizatorii mai neexperimentați  ai acestui sistem de operare care doresc să împărtășească ce se vede pe ecran, se confruntă cu această problema.

Sistemul de operare Windows 10 va permite să faceți screenshot în mai multe moduri. Functiile  standard ale acestui sistem de operare permit nu numai salvarea că o poză, ci și editarea acesteia imediat.

Cum să faci screenshot cu ajutorul tastei special printscr de pe tastatură

Majoritatea tastaturile pentru sistemul de operare Windows au un buton special, astfel încât utilizatorul să poată să facă rapid o poză a ecranului. De obicei, butonul se află amplasat în partea de dreapta sus a tastaturii și are inscriptionat pe el PrintScr.

Comenzi rapide  de la tastatură cu ajutorul „PrtScr”:

  • simplă apăsare pe Print screen îl va face pe un utilizator fără experiență să fie nervos, deorece la o simplă apăsare nu se întâmplă nimic vizibil. Când apăsăm butonul, acesta va face o captura a ecranului și o salvează în memoria internă a calculatorului. Pentru a plasa imaginea în locația dorită, trebuie doar să deschideți aplicația Paint sau MS Word si sa o lipiti acolo. Lipirea se realizează prin combinația de taste Ctrl + V (sau butonul din dreapta al mouse-ului dupa care „Lipire”);
  • combinația de taste „Windows” și „printscr” va salva captura ecranului în calculator. Acestea vor fi găsite în subfolderul „Capturi ecran” din folderul „Poze”;
  • dacă doriți să un captura doar a ferestei active puteți folosi combinația de taste „Alt” și „printscr”.

Cum să faci o captura a ecranului folosind instrumentul de decupare

instrument de decupare din windows

Un alt instrument util pe care il are windows-ul si puteti face usor capturi ale ecranului este intrumentul de decupare din Windows. Acest intrument are mai multe caracteristici față de butonul print screen. Pentru a rula aplicația trebuie să îi scrieți numele în meniul start al calculatorului.

Dupa ce ati deschis aplicatia, snipping tool in engleza, apeși pe butonul crează apoi puteți să selectați o metodă: ecran complet,  decupaj fereastră, dreptunghiular și ecran liber, si un selectezi un timp. Dupa care selectezi porțiunea de ecran dorită și ea este transferată în ecranul principal al aplicației. Aici poți modifica poză sau poți să o salvezi.

Adauga un comentariu