Coronavirus

Cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat
Avertisment îngrijorător privind infectarea cu coronavirus! Cercetătorilor chinezi au descoperit vum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat.

Cercetătorilor chinezi au descoperit cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat.

Avertisment îngrijorător privind infectarea cu coronavirus!  Experții din Wuhan au analizat probele de aer din diferite părți ale două spitale. Rezultatele au arătat că virusul, numit SARS-CoV-2, nu era detectabil peste tot, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație”, scrie Daily Mail.

Cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav

Cercetătorii au descoperit particule virale care pluteau în aerul toaletelor spitalului, care aveau o foarte mică ventilație. Concluzia medicilor este: virusul se păstrează în aerul toaletelor publice, în condițiile în care ventilația este deficitară.

Medicii au descoperit concentrații deosebit de mari în încăperile în care personalul medical a depozitat echipamentul de protecție. Studiul publicat azi sugerează că virusul se poate lipi pe îmbrăcăminte. Și poate reveni din nou în aer atunci când sunt îndepărtate măști, mănuși și haine.

Sindrom ce ar putea avea legătură cu COVID-19

Autorităţile sanitare britanice au emis o alertă şi au transmis medicilor că unii dintre copiii bolnavi din ţară, inclusiv o parte dintre cei diagnosticaţi cu coronavirus, au prezentat un sindrom ce ar putea avea legătură cu COVID-19, ce cuprinde simptome inflamatorii posibil legate de Covid-19.

Pediatric Intensive Care Society (PICS) din Marea Britanie a transmis într-un comunicat că oficialii sanitari au făcut o raportare. Aceasta spune că există „o creştere redusă în numărul de cazuri de copii bolnavi critic ce prezintă un tablou clinic neobişnuit”. Sau, mai exact, „o stare inflamatorie la nivelul mai multor sisteme”, care poate fi legat de noul coronavirus.

 

Adauga un comentariu