National

Curs valutar 3 martie 2021. Ce se întâmplă astăzi la casele de schimb valutar?

Publicat: 03 mart. 2021
amanet si casa de schimb valutar
Chiar daca Banca Națională a României (BNR)afișează noile cotații ale zilei la ora 13:00, pană atunci rămân valabile valorile comunicate ieri, 2 martie

Curs valutar 3 martie 2021. Chiar daca Banca Națională a României (BNR)afișează noile cotații ale zilei la ora 13:00, pană atunci rămân valabile valorile comunicate ieri, 2 martie. Din păcate pentru toți românii cu rate și chirii în euro, moneda europeană se află în a treia zi consecutivă de creștere și specialișii informează că nu se vă opri aici.

Curs valutar 3 martie 2021

Euro se află din nou în creștere, pentru a treia zi consecutivă. Potrivit informațiilor oferite de Banca Națională a României, moneda europeană înregistrează azi o valoare mai mare față de cea de ieri, 2 martie. Pe de altă parte, la fel se întâmplă și cu dolarul american, dar și cu lira sterlină.

Cu toate acestea, valorile monedelor se pot schimba până la ora 13, atunci când cursul valutar vă fi actualizat și vor fi afișate valorile fixe ale monedelor de astăzi, 3 martie.

Moneda europeană înregistrează o valoare mai mare decât cea de ieri, 2 martie. Mai exact, un euro valorează 4.8757 lei.

La fel ca în cazul unui euro, spre deosebire de ieri, și dolarul american înregistrează o valoare mai mare. Cursul valutar interbancar din această dimineață arată că dolarul american este în creștere, respectiv 4.0339 lei.

Euro crește, dolarul american crește, iar lira sterlină este în aceeași situație. Potrivit celor mai noi informații, lira sterlină înregistrează și ea astăzi o valoare mai mare decât cea de ieri.  O lira sterlină valorează astăzi 5.6278 lei.

Cu toate acestea, așa cum v-am spus mai sus, valorile fixe ale monedelor vor fi afișate la ora 13.

Cum calculează BNR cursul valutar

Există un curs cotat permanent, de-a lungul întregii zile lucrătoare, pe aşa-numita piaţa valutară interbancară. Acolo participa toate băncile autorizate, pentru a îşi regla excesul sau nevoile de valută. Există un curs BID – al ofertei, respectiv unul ASK – al cererii, care se afla de obicei la o distanţă de mai puţîn de un ban unul de celălalt.

La ora 13, BNR observă cursul ASK pentru perechea euro/leu. Dacă punctul exact în care se afla leul i se pare că este mai degrabă o extremă şi nu reflectă evoluţia de peste zi, vă alege oricare moment din oră premergătoare. În zile cu volatilitate mare, libertatea asta ajută destul de mult la „stabilizare “.

Odată cu anunţarea reperului faţă de euro, Banca Naţională ia direct de pe piaţa internaţională cotaţiile celorlalte valute faţă de euro şi face aşa-numitul cross – raportarea faţă de leu. Chiar dacă se fac tranzacţii şi în alte valute pe piaţa locală, preţul este atât de sincronizat încât nu este nevoie de cotaţii separate.

Adauga un comentariu