Eveniment-Social

Cursuri de vară, organizate la Iași, cu participarea a zeci de studenți și cercetători din 11 țări

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cursuri de vară organizate la Iași cu participarea a zeci de studenți și cercetători din 11 țări
Studenți și cercetători din 11 țări vor participa la cursurile de vară ”România - Limbă și civilizație”. Astfel, până pe 23 iulie 2022,  Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iașiorganizează cea de-a 50-a ediție a Cursurilor Internaționale de Vară ”România - Limbă și civilizație”, la care vor participa 16 studenți și cercetători din 11 țări (Cehia, Coreea de Sud, Croația, Franța, Grecia, Japonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii)

Timp de 15 zile, studenți și cercetători din 11 țări vor participa la cursurile de vară „România – Limbă și civilizație”. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează cea de-a 50-a ediție a Cursurilor Internaționale de Vară, sub egida „România – Limbă și civilizație”. Sunt invitați din 11 țări (Cehia, Coreea de Sud, Croația, Franța, Grecia, Japonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii). Aceștia vor fi implicați la cursuri practice de limba română, dar și la conferințe și prelegeri pe diverse teme de cultură și civilizație românească. Prin organizarea acestor activități, se urmărește îmbogățirea noțiunilor de limba română ale studenților străini și, în același timp, familiarizarea cu aspectele importante ale civilizației autohtone

Studenți și cercetători din 11 țări vor participa la cursurile de vară „România – Limbă și civilizație”. Până pe 23 iulie 2022,  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează cea de-a 50-a ediție a Cursurilor Internaționale de Vară  „România – Limbă și civilizație”, la care vor participa 16 studenți și cercetători din 11 țări (Cehia, Coreea de Sud, Croația, Franța, Grecia, Japonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii). Timp de 15 zile, tinerii vor participa la cursuri practice de limba română, dar și la conferințe și prelegeri pe diverse teme de cultură și civilizație românească. Prin organizarea acestor activități se urmărește îmbogățirea noțiunilor de limba română ale studenților străini și, în același timp, familiarizarea cu aspectele importante ale civilizației autohtone.

Cursurile de vară, organizate la Iași, cu participarea a zeci de studenți și cercetători din 11 țări

În fiecare săptămână, profesori din cadrul UAIC vor susține prelegeri pe teme de cultură și civilizație românească. Printre acestea se regăsesc: „Biblia și proverbele populare” – prof. univ. dr. Ioan Milică, Facultatea de Litere, „Embleme patrimonial-culturale ale Iașului anului 2022” – dr. Vlad Vieriu, Facultatea de Drept, „Virtuți și vicii juridice în mitologia fitomorfă românească” – prof. univ. dr. Valeriu Ciucă, Facultatea de Drept, „Ipostaze actuale ale culturii de masă: supereroii filmelor Marvel” – prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, „Motivul vegetal în etnobotanica și poezia românească” – prof. univ. dr. Cătălin Tănase, Facultatea de Biologie, „Economia României. O perspectivă istorică și comparativă” – prof. univ. dr. Vasile Ișan, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA).

Participanții ce vor vizita Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” vor descoperi orașul Iași, prin intermediul unui tur ghidat

Mai departe, sunt incluse și următoarele prezentări: „Iașul în oglinda istoriei. O incursiune subiectivă în devenirea capitalei culturale a României” – prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, Facultatea de Istorie, „Fataliști, fatalism, fatalitate. O poveste românească” – prof. univ. dr. Codrin Liviu Cuțitaru, Facultatea de Litere, „Trei praguri în basmul românesc «Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte»” – prof. univ. dr. Simona Modreanu, Facultatea de Litere. Pe lângă aceste activități, participanții ce vor vizita Biblioteca Centrală Universitară (BCU) „Mihai Eminescu” vor descoperi orașul Iași, prin intermediul unui tur ghidat, și vor efectua o excursie de studii în județele Moldovei. Așadar, cursuri de vară, organizate la Iași, cu participarea a zeci de studenți și cercetători din 11 țări.

Adauga un comentariu