Actualitate

Dan Barna a vrut să-și facă imagine pe spatele vlogger-ului Selly!

Publicat: 02 sept. 2020

Liderul USR, Dan Barna, a vrut să-și facă imagine pe spatele vlogger-ului Selly. Aflat în scădere vizibilă de imagine, Dan Barna a crezut că poate da lovitura dacă preia inițiativa vlogger-ului prin care cere câteva reforme în domeniul educației.

Selly a lansat în mediul online o scrisoare deschisă cu niște idei de reformare a învățământului românesc. Selly le-a cerut urmăritorilor săi să propage idea în mediul online dacă sunt de acord cu ce propune el.

Dan Barna fură idei de la vlogger-ului Selly!

În scrisoarea sa deschisă, Selly vorbește despre analfabeți funcțonali, bani, economie și instituțiile statului.

„CINE VREA SA SCHIMBAM SCOALA DIN RO? Va rog sa cititi aceasta scrisoare si, daca sunteti de acord cu mesajul meu, sa o postati si voi pe wall, story, FB, oriunde, cu #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot, sa o trimiteti la guvern, sa o trimiteti prietenilor. Daca aceasta scrisoare are o imensa sustinere le va fi imposibil sa ne ignore. Scoala din Romania scoate, in prezent, analfabeti functionali pe banda rulanta. De ce e mai important sa memorezi pagini intregi de comentarii decat sa inveti despre bani, economie, institutiile statului, sanatate, drepturile si obligatiile tale? Am intrat in sistemul de invatamant in 2008, am terminat liceul in 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de invatamant a ramas exact la fel, trist si orientat spre trecut. SHARE daca vrei sa avem o scoala ca in 2020! #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot”, a scris Selly pe pagina sa de Facebook.

A lipit mesajul USR la ideile lui Selly

Postarea vlogger-ului a avut impact imediat, primind mii de like-uri și distribuiri. Printre cei care au distribuit postarea lui Selly s-a numărat și Dan Barna, care a spus despre demersul lui Selly că este „un exemplu despre cum tinerii pot schimba România”.

„Andrei are perfectă dreptate să observe că e nevoie de un restart al sistemului. Și are dreptate și când spune că e nevoie să ne unim forțele pentru a face lucrurile să meargă. Fără educație bună nu vom avea o societate mai bună.

Mesajul USR e despre oameni care nu au mai stat deoparte și au decis să se implice, la orice vârstă, pentru a face din acasă locul ăla modern și fain văzut în țările europene dezvoltate, în filme și vacanțe. Și de asta apreciez și mă bucur că ai ieșit din zona confortului facil. Tu, Selly, te implici pe bune în problemele care contează pentru fiecare tânăr și familie, venind cu propuneri și idei. Am citit scrisoarea ta către Ministerul Educației și Prim Ministru și sper să primești un răspuns cât se poate de serios din partea destinatarilor. Te invit să citești și o parte din propunerile USR pentru educație aici: https://www.usr.ro/usr-la-guvernare/

Îți doresc să nu renunți niciodată la curajul propriilor opinii. O să reușim”, a scris Dan Barna.

Criticat dur pentru gestul făcut

Deși spera să dea lovitura prin asocierea cu vlogger-rul, Dan Barna a avut parte de multe reacții negative și de comentarii critice.

Mulți au acuzat faptul că Dan Barna a vrut doar o lovitură de imagine, alăturându-se unui tânăr care are multe greșelile de scriere în scrisoarea deschisă. Alte comentarii îl acuzau pe Dan Barna că vrea să atragă spre USR pe urmăritorii lui Selly, în condițiile în care mulți dintre aceștia sunt minori.

Adauga un comentariu