Actualitate

Dan Barna, după declarațiile lui Klaus Iohannis: „Eu nu îmi propun ca PSD să devină istorie!“

Publicat: 28 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Barna după declarațiile lui Klaus Iohannis Eu nu îmi propun ca PSD să devină istorie
Vicepremierul USR PLUS, Dan Barna

Dan Barna, liderul USR, a spus după declarațiile lui Klaus Iohannis din această seară, că el nu își dorește ca PSD să devină istorie. Președintele USR a precizat că se va alia cu PNL doar dacă liberalii vor respecta criteriile de integritate ale Uniunii.

Klaus Iohannis a declarat în această seară, într-un discurs despre alegerile locale, că românii au votat partidele de dreapta, reprezentate de PNL și USR-PLUS, pentru a conduce comunitățile locale și a făcut un apel la liderii celor două formațiuni să se alieze pentru ca la alegerile parlamentare să creeze o ”majoritate credibilă”. Iohannis a cerut și ca ”epoca PSD să se încheie definitiv”.

„Președintele constată, în mod obiectiv, rezultatul alegerilor de ieri, că epoca PSD este apusă. Spune un lucru pe care fiecare român l-a văzut la încheierea urnelor. În acest moment, românii au două opțiuni pro-europene: USR – PLUS și PNL. PSD este scos din joc în foarte multe locuri. Eu nu îmi propun ca PSD să devină istorie, ci poate să stea în opoziție vreo 12 ani“, a spus Dan Barna.

Dan Barna, după declarațiile lui Klaus Iohannis: „Sunt negocieri similare ca cele din București“

Liderul USR a menționat că poartă negocieri cu PNL, similar celor din București, pentru constituirea de majorități.

„Sunt negocieri similare ca cele din București, bazate pe integritate, pe fără penali, sunt majorități ce vor fi constituite în jurul unor proiecte”, a spus Dan Barna.

„Vot de blam la adresa PSD!“

Președintele a precizat că votul de ieri a fost unul împotriva PSD, iar acesta speră ca același lucru să se repete și alegerile parlamentare.

„Votul de ieri a reprezentant un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivel de politice de stat de PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni PSD se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv.

Administrația publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali, precum transparență, integritate, profesionalism, toate puse în slujba unui principiu esențial – interesul public. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților și mai interesați să ia parte la procesul decizional. Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor la acest scrutin și interesul crescut pe care l-au arătat pentru alegeri. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat încrederea alegătorilor sunt obligați să livreze ceea ce se așteaptă de la ei, și anume, o administrație publică locală eficientă, performantă, care să garanteze și să ofere prosperitate”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că votul din 27 septembrie a reprezentat și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili.

„Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României“, a menționat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu