Actualitate

Dan Barna ține cu dinții de scaun: „Sunt un luptător, nu o să renunț!“

Publicat: 07 dec. 2020
Dan Barna
Vicepremierul Dan Barna

Liderul USR Dan Barna ține cu dinții de scaun și nu se dă plecat din fruntea partidului după rezultatul sba de la alegerile parlamentare. Dan Barna a declarat că este mulțumit de rezultatul obținut la alegerile parlamentare.

Liderul USR a vorbit despre demisia cerută de mai mulți simpatizanți și a spus că este un luptător și că nu va renunța.

„Din momentul în care am intrat în politică am încetat să mă mai tem pentru o decizie. Sunt un luptător, nu o să renunț, rezultatul de aseară pentru noi ne confirmă că suntem forța modernizatoare de care e nevoie în modernizarea României“, a declarat Dan Barna.

Dan Barna: „Ne doream un rezultat mai bun, dar am dublat numărul de parlamentari“

Liderul USR recunoaște că și-ar fi dorit un rezultat mai bun, dar e mulțumit că a crescut numărul de parlamentari obținut și că se gândește la guvernare

„O să fac tot ce pot ca USR PLUS să fie într-o poziție cât mai bună în următorii patru ani. Ne doream un rezultat mai bun, dar am dublat numărul de parlamentari, ceea ce arată că suntem pe drumul corect. Mesajul de reformă este necesar și trebuie să se susțină. Vom analiza acest rezultat care așază USR PLUS în poziția de a fi partener pentru guvernare”, a menționat Dan Barna.

Multe voci cer demisia lui Dan Barna

Rezultatul slab la alegerile parlamentare ar putea aduce „decapitarea“ lui Dan Barna din fruntea USR. Din ce în ce mai multe voci cer demisia lui Dan Barna de la conducerea USR PLUS. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat că USR este un partid cu o democrație internă foarte diferită de a celelalte formațiuni politice, cu o viață tumultoasă, în care colegii își exprimă opinia. „Vom face o analiză”, a spus Moșteanu, subliniind totuși meritele lui Dan Barna, care a adus partidul la un scor dublu față de 2016.

„Va fi o analiză în partid. Sunt județe care au făcut o treabă foarte bună, altele mai puțin bună”, a spus Moșteanu. „Vom avea congres în câteva luni. Când fuziunea (cu PLUS) rămâne definitivă, avem trei luni să facem congres. Vom alege conducerea partidului, în fiecare filială, și nu vom mai avea copreședinți, birouri reunite, ci câte o singură structură, un singur președinte. E un moment în care partidul își va spune cuvântul”, a declarat Ionuț Moșteanu.

USR PLUS pregătită să susțină un guvern alături de liberali

Liderul USR PLUS a precizat că formațiunea politică pe care o reprezintă este pregătită să guverneze alături de PNL:

„USR PLUS este gata să meargă la guvernare. Așteptăm cifrele finale și începem discuții cu potențialii parteneri. PNL e prima opțiune și cu PNL vom discuta”, a spus Ionuț Moșteanu, care exclude discuții cu PSD și cu „mini-PSD-urile”, dar nu și cu UDMR.

„Vom sta la masă cu toți cei care vor să schimbe ceva în țară”, a menționat Ionuț Moșteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS consideră că prezența scăzută la vot – un record negativ – schimbă foarte mult rezultatul, iar formațiunea sa a reușit un scor mai bun la europarlamentarele din 2019.

Adauga un comentariu