Cancan

De ce a renunțat Nelu Curcă la actorie. Decizia care i-a schimbat viața celebrului artist

Publicat: 21 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce a renunțat Nelu Curcă la actorie. Decizia care i-a schimbat viața celebrului artist
Nelu Curca a renuntat la actorie si s-a retras la manastire

Cunoscut pentru rolul său din serialul „La Bloc”, admiratorii acestuia se întreabă de ce a renunțat Nelu Curcă la actorie. După o carieră de succes în teatru, Nelu Curcă s-a transformat complet după ce a luat decizia care i-a schimbat viața celebrului artist.

Actorul și-a surprins fanii cu ultimele sale apariții la tv, dar și cu o serie de declarații controversate.

De ce a renunțat Nelu Curcă la actorie

Viața actorului Mihai Coadă, cunoscut cu numele Nelu Curcă din serialul de comedie „La Bloc”, a fost una plină de aventuri. După succesul avut în cunoscutul serial, dar și în alte filme umoristice, artistul a luat o decizie care i-a schimbat definitiv traseul profesional. 

Vedeta a mărturisit în nenumărate rânduri că marea lui pasiune a fost dintotdeauna actoria.  Acesta a reușit destul de repede să fie cunoscut și apreciat de public pentru rolurile sale pline de umor. 

Cu toate acestea, Mihai Coadă a decis să renunțe la actorie, fapt ce i-a șocat pe membrii familiei, în special pe soție și cei doi copii. 

Primele gânduri de a renunța la rolurile comice au apărut în anul 2012, după ce artistul a fost la un preot care a refuzat să îl împărtășească pe motiv că s-ar fi îndepărtat de credință. 

Ulterior, Nelu Curcă din „La Bloc” a decis să își schimbe atitudinea și înfățișarea, dorind să se retragă la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești. 

Ce decizie i-a schimbat viața îndrăgitului actor 

După mai multe discuții cu preotul de la Mănăstirea Turnu, Nelu Curcă a decis să ia calea bisericii și să se apropie de Dumnezeu pentru a găsi liniștea și echilibrul.

Mai mult decât atât, această decizie i-a influențat și planul profesional deoarece actorul nu a mai acceptat să joace în seriale de comedie. În schimb, Mihai Coadă preferă să joace în filme sau piese care au teme religioase. 

În 2019, vedeta a primit un rol într-o piesă religioasă de care este extrem de mândru. Într-un interviu, acesta mărturisește cum a fost această experiență și cât de mare a fost impactul asupra lui:

“Brâncovenii şi Ivireanu iubire de biserică şi de neam”. E un spectacol făcut integral de Biserica Ortodoxă Română de la producţie până la organizare. Eu joc rolul sfântului Antim Ivireanu. M-a învrednicit Dumnezeu şi cu binecuvântrea părintelui stareţ, duhovnicul meu, să fac acest rol.

Am fost invitaţi la Constanţa de preasfinţitul Teodosie, episcopul Tomisului şi spectacolul a fost transmis în direct pe facebook. Joc alături de actori mari şi buni precum Magda Catone sau Tomi Cristin.”

Decizia celebrului actor i-a surprins pe fanii acestuia și au apărut mai multe zvonuri în presă. Retragerea lui Nelu Curcă la mănăstire i-a determinat pe admiratorii și colegii de breaslă ai acestuia să se întrebe dacă actorul s-a călugărit sau nu. 

În pofida schimbării stilului de viață, Mihai Coadă a negat zvonurile apărute, precizând faptul că nu este călugăr. În schimb, participă la toate slujbele religioase și se implică în activitățile monahale de la Mănăstirea Turnu.

„Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană. Acum vreo 10 ani, domnul Dan Puric ne-a chemat să cântăm cu corul de la mănăstire în spectacolele de la sala Rapsodia, din Bucureşti. Ca să nu apărem pe scenă oricum, ne-au confecţionat rase de la Mănăstire. Şi atunci am primit canon, ca atunci când suntem la strană să fim îmbrăcăţi în rasă”, a declarat actorul.

Mihai Coadă s-a remarcat cu precădere în serialul de comedie „La Bloc” unde l-a interpretat pe Nelu Curcă, însă acesta și-a surprins fanii când a luat decizia de a renunța la actorie. Dorința de a se apropia de credință și de a se retrage la mănăstire a fost o decizie care i-a schimbat viața celebrului artist.

Adauga un comentariu