Diete si regimuri

De ce consumul de sparanghel schimba mirosul urinei

Publicat: 30 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce consumul de sparanghel schimba mirosul urinei
Sparanghelul ajută la menținerea echilibrului florei intestinale, dar și a vederii și a pielii datorită beta-carotenului.

La apogeul sezonului de sparanghel, mulți dintre noi apreciem gustul și virtuțile acestei legume de primăvară. Dar, la 30 de minute după digestie, ceva face uneori problema mai puțin plină de farmec, făcând urina să miroasă. Ai observat?

Alb, violet, verde. Sparanghelul se gaseste in supermarketuri în fiecare primăvară și are multe beneficii pentru sănătate, în special datorită bogăției lor în antioxidanți. Acestea promovează astfel circulația venoasă și protejează împotriva bolilor vasculare, ceea ce le conferă o acțiune anti-îmbătrânire. Dar asta nu este tot. Sparanghelul ajută la menținerea echilibrului florei intestinale, dar și a vederii și a pielii datorită beta-carotenului pe care îl conține. Sărac în calorii, aceasta leguma este, de asemenea, un aliat de detoxifiere.

Un aliment cu o puternică putere diuretică

Datorită conținutului ridicat de apă și potasiu, sparanghelul promovează secrețiile urinare. Mulți oameni observă că urina isi schimbă mirosul după o masă care contine sparanghel. Acidul asparagusic pe care îl conține, care se descompune în compuși organici de sulf, responsabili de aceste mirosuri neplăcute.

Dar, fără explicații, unii oameni produc puțin sau deloc acești compuși celebri care provoacă acest parfum special. Alții pur și simplu nu simt asta! Explicația acestei anosmii (atunci când consumați sparanghel) ar fi genetică!

Oricum ar fi, acest miros – care dispare odată ce digestia s-a încheiat – este inofensiv. Puteți gusta acest produs de sezon fără teamă. Doar persoanele care iau un anticoagulant ar trebui să limiteze consumul, datorită conținutului ridicat de vitamina K care poate interacționa cu tratamentul lor.

Adauga un comentariu