Sfatul medicului

Află de ce este mai greu să slăbești vara!

Publicat: 09 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Află de ce este mai greu să slăbești vara
De ce este mai greu să slăbești vara?

De ce este mai greu să slăbești vara? Grătar, înghețată, ore fericite la terasă. Vara este adesea anotimpul tuturor ispitelor. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care a pierde în greutate vara este mai dificil decât restul anului.

Sharon Palmer, dietetician-nutriționist american, sustine in Huffington Post că anume căldura determină încetinirea metabolismului. În cauză? Temperatura exterioară, care este aproape de temperatura corpului. Atunci corpul nu mai trebuie să producă căldură și astfel cheltuiește mai puțină energie. Rezultat: este mai dificil să arzi calorii!

De ce este mai greu să slăbești vara?

Dar acesta nu este singurul motiv pentru care este mai dificil să slăbești vara: „Când este foarte cald afară, tindem să nu ieșim, fie pe jos, cu bicicleta sau la alergat”, spune Debra Sheats, profesor american de nutriție. Este mai tentant să favorizezi locurile care să rămână reci datorită aerului condiționat și, astfel, să devii sedentar!

Un ultim argument poate explica și acest fenomen, potrivit lui John Castellani, un cercetător american intervievat și de Huffington Post SUA: căldura ne determină să consumăm mai multă apă, ceea ce poate crea o fluctuație a greutății.

Ar trebui să ne abandonăm obiectivele pentru toate astea? Nu, aceste schimbări sunt minime și nu vă împiedică să pierdeți în greutate, ci doar fac procesul mai complicat!

Adauga un comentariu