Local

Deputatul PMP Petru Movilă: „Guvernul Orban are obligația față de ieșeni să includă de urgență Autostrada Iași – Tg. Mureș pe lista proiectelor finanțate din bani europeni”

Publicat: 13 nov. 2020
Deputatul PMP Petru Movilă
Deputatul PMP Petru Movilă

Deputatul Partidului Mișcarea Populară, Petru Movilă, susține faptul că Guvernul Orban are obligaţia morală faţă de ieşeni să includă în mecanismul de redresare NextGenerationEU (alocarea a 30,4 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei după pandemie) şi Autostrada Iaşi – Tg. Mureş. Aşa cum a solicitat şi în luna iulie preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, o parte din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru România trebuie să fie, în mod obligatoriu, direcţionaţi către autostrada de care Regiunea de Nord – Est are atâta nevoie.

„Draftul publicat astăzi aflat pe masa factorilor decidenţi, acea listă a proiectelor finanţate prin acest mecanism, este sper, la nivel de discuţe şi că forma finală va ţine cont de solicitările ieşenilor dar şi implementarea unei legi aflată în vigoare. Nu renunţ la ideea de a face comisia parlamentară de anchetă pentru modul dezastruos în care s-a pus în aplicare legea privind autostradă. Voi cere sancţionarea şi eliberarea din funcţie a tuturor celor care au pus piedici construirii sale. Cei care nu au respectat o lege în vigoare, să plece acasă!

Am văzut că s-a luat în calcul finanţarea autostrăzii Pașcani – Suceava – Siret şi a autostrăzii Bacău – Pașcani. Orice drum modernizat sau construit de la zero în regiunea noastră este binevenit pentru că România are nevoie de infrastructură, însă nu înseamnă că aceste două autostrăzi sunt ceea ce avem nevoie.

După atâţia ani, nu mai este niciun dubiu: autostrada Iaşi – Tg. Mureş este cea necesară pentru ieşeni! Cu siguranţă aceste două autostrăzi ne vor fi servite ca şi argument în discuţiile ulterioare, când ni se va explica sincer că Moldova are autostrăzi şi că s-a ţinut cont de noi.
NU! Autostrada Iaşi – Tg. Mureş, cea pentru care am iniţiat şi o lege, este singura alternativă corectă şi justă pentru ieşeni!”, a transmis deputatul Petru Movilă.

Redresarea econimică prin NextGenerationEU

România va avea la dispoziție în următorii patru ani 30,4 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei după pandemia de Covid, bani alocați prin mecanismul de redresare numit NextGenerationEU în plus față de bugetul multianual de circa 48 miliarde euro.

– Cei 30,4 miliarde de euro trebuie cheltuiți de România în 4 ani

– Din totalul de 30,4 miliarde de euro, granturile nerambursabile sunt de 13,7 miliarde euro, iar împrumuturile la dobânzi avantajoase, atrase de Comisia Europeană în numele tuturor statelor membre, sunt de 16,6 miliarde euro.

– România trebuie să trimită în noiembrie la Comisia Europeană un Plan Național de Recuperare și Reziliență (PNRR), care trebuie aprobat înainte de a fi pus în practică

– Proiectele trebuie să urmărească marile linii trasate de UE (digitalizare, protecția mediului, creșterea capacității de reziliență, reforme structurale)

– Draftul prezentat de G4Media.ro a fost discutat chiar astăzi la Cotroceni de președintele Iohannis și mai mulți membri ai guvernului. Sunt așteptate modificări față de draftul actual

– Pe lângă proiectele din acest document, România mai dezvoltă și altele finanțate fie bugetul multianual al UE, fie din bugetul național, fie din împrumuturi rambursabile.

Comentarii
  • Da toți puliticieni după ce ajungeți în funcți —uitați și în ce parte a țări se află lașul——ce ronțăia alexe înainte de alegeri alături de pim bețivu —–că iașul va avea 3 autostrăzi —–iar acuma nu mîrie nic—— tace ca porcu în popușoi în privința autostrăzi——-să votăm în continuare curveleul—-

  • Da toți puliticieni după ce ajungeți în funcți —uitați și în ce parte a țări se află lașul——ce ronțăia alexe înainte de alegeri alături de pim bețivu —–că iașul va avea 3 autostrăzi —–iar acuma nu mîrie nic—— tace ca porcu în popușoi în privința autostrăzi——-să votăm în continuare curveleul—-

  • Cumetre bați câmpii rau de tot ,halește o păniță bună de ani de zile ,te ai rotunjit și tu și afacerile tale ,conturile ți sau umflat toate rubedeniile ți le ai angajat,așa că nu ne prosti pe față cu vrajeala asta expirată de Tîngujei ca nu mai halește nimeni Tic Tac.Tic Tac ,

Adauga un comentariu